fredag, mars 23, 2007

Nytt och färggrant

Trallallaaa. Titta vad äldsta ättelägget just hämtadde från posten åt mig:
Ett paket som jag beställde för en liten vecka sedan och hade hunnit glömma bort. Visst blir man inspirerad och glad av den här satsen med stickor och virknålar?
Nu hoppas jag innerligt att katterna inser att plast inte alls är lika gott som bambu eller metall. Fast kanske de får för sig att även gnaga på dess pinnar i ren frustration eller ilska?

söndag, mars 11, 2007

UFO

Äntligen fick jag slut på det lila remsprojektet. De sista trådändarna har jag fäst idag och ikväll åker toppen iväg till Ekenäs med dottern. Tur att hon var hemma på besök så jag kunde prova plagget på henne. Det satt som gjutet. Hon är nöjd och glad över gåvan medan jag själv tycker att jag borde ha kunnat göra bättre ifrån mig. Men det skall väl synas att det är hemstickat? Jag menar annars kunde man ju ha köpt en ny topp.
Ihopsyendet tog som vanligt den längsta tiden. Ena sömmen sprättade jag faktiskt upp två gånger och stjärnan fick jag virka en gång till för den första blev alldeles för liten.Garnet heter Cotton Viscose och är ett DROPS-garn, färg nr 21 från färgkartan. Mycket behagligt på huden, men det delade på sig vid stickningen. Det består av 54% egyptisk bomull och 48% viscose. Går att tvätta i 40 grader. Mönstret är från Moda nr 3/2006 modell 27. Jag använde stickor nr 3 och virknål 3,5

måndag, mars 05, 2007

Tråkigt skede

Igår tog jag mig äntligen i kragen och stickade några centimeter med det fina lila garnet, maskade av och virkade en stjärna. Medan jag stickade och virkade var jag hela tiden i spänning om huruvida garnet skulle räcka eller ej. Som ni ser gick det hela nästan jämnt ut och bra så för det var förra våren garnet inhandlades. Skulle ha blivit svårt att få tag på nytt exakt likadant garn. Vad lär jag mig av detta? Jo, lämna aldrig en stickning väntande i stickkorgen! :-)

Nu just är mitt lila remsprojekt inne i ett tråkigt skede. Någon borde sy ihop delarna och fästa alla vilsna trådändar. Suck! Nåja, två sidsömmar, lite remsor och en stjärna kan väl inte vara oöverkomligt.
Far i huset hade ingen lämplig skiva att fästa upp delarna på, påstod han i varje fall, så jag fick breda ut dem på dubbla filtar och ett skrynkligt lakan och spänna ut. Jag skulle gärna ha fuskat och bara lätt pressat dem, men garnet tål inte stryklod enligt banderollen. Få se nu när jag får inspiration till att sy...