söndag, oktober 18, 2009

Skvattgalen - Pähkähullu

Igår natt var jag bara tvungen att få den här sockan färdig. Jag stickade och stickade och stickade. Klockan 02.45 var sista hoptagningen gjord. Skvattgalen alltså, fastna i en strumpstickning så där. Nu skulle det då gälla att få inspiration till den andra sockan.
Eilen yöllä päätin että nyt sukka valmistuu. Neuloin ja neuloin ja neuloin. Yhtäkkiä kello oli jo 02.45. Olen siis ihan pähkähullu, en voinut lopettaa sukanneulomista. Nyt joku pitäisi neuloa se toinen kappale...

lördag, oktober 17, 2009

Nummer tre - Numero kolme


Igår fäste jag trådarna i julklapp nummer tre. En liten basker. Som vanligt vet jag inte om den är i passande storlek. Den är kanske för liten? Eller för stor? Svårt när man inte kan prova på ifrågavarande person. Funderade också om jag borde ha gjort en blomma som dekoration. Men nu just tycker jag att baskern är stiligast utan mera krusiduller.
Far i huset påstår att den lilla mottagaren inte kommer att använda huvudbonaden och tycker synd om henne som bara får mjuka paket. :) Själv tycker jag ju att baskern är ett fräsigt modeplagg tillsammans med de tovade vantarna.
Modellen jag använde som underlag är nummer 2 från Moda 5/2008
Garn: Rose mohair av Novita, lila och rött
Åtgång: 30 g av vardera färgen
Strumpstickor nr 6
och
virknål nr 4

Eilen päätin viimesimmät langat ja juoululahja no 3 on siis valmis. En tiedä jos tämä baskeri on liian pieni tai liian suuri. En ole päässyt kokeilemaan.
Malli on peräisin Modalehdestä 5/2008 no 2. Olen tehnyt vähän omia virityksiä pienentäessä.
Lanka: Rose mohair Novita, liila ja punainen
Menekki: 30 g/väri
Sukkapuikot no 6
ja
virkkukoukku no 4

onsdag, oktober 14, 2009

Amigurumitävling

Om du vill vinna ett Amigurumipaket kan du delta i tävlingen hos en Kreativ liten blogg.

Väskutlottning

Vill du vinna en väska? Då kan du passa på att delta i utlottningen på Cickis designblogg.

Rosa utlottning


På Johannas blogg hittar ni en utlottning av ett rosa pysselpaket. Skynda er att deltaga. Ju flera som deltar desto mera pengar får rosa bandet för Johanna betalar en krona/deltagare till kampanjen.

Ett litet rött paket - Pieni punaninen paketti

Idag hittade jag ett litet rött paket i postlådan. Det hade kommit ända från Sverige och innehållet var både gott (nej, jag har inte ätit av chokladen än) och intressant. Två nystan tunt sockgarn och en beskrivning av hällösa isländska sockor. Nu vill jag bara sticka, sticka och sticka. Men i morgon är det ju jobb, som vanligt som gäller.
Det här paketet är alltså från Garn och choklad2-bytet:
Postilaatikosta löysin tänään pienen punaisen paketin. Sisältö oli sekä hyvä että mielenkiintoinen. Paljon hyvää suklaata, 2 kerää ohutta sukkalankaa ja ohjeet islantilaisiin sukkiin (ilman kantalappuja).

måndag, oktober 12, 2009

Lila tovade vantar

På latsidan har jag inte precis legat även om jag inte har hunnit skriva något här. Nej, tvärtom, massor av allt möjligt har det varit. Förra veckoslutet (2 - 4.10) fick jag för mig att börja tova. Inspirationen kom från tovningskursen jag deltagit i två tisdagskvällar. I morgon kan jag tyvärr inte vara med fastän det är sista kvällen.

Eftersom jag visste att det fanns ett lila Huopanen nystan i någon garngömma var det bara att gräva fram det och sedan strumpstickorna, för här skulle tovas vantar. Först stickade jag jättestora bamsingar, som alla karlar i huset fnyste åt.

Sedan stoppade jag dem i tvättmaskinen och nu utropade alla karlar:
- Dom är för små!

Jag studerade mitt hantverk ur alla synvinklar och tyckte att vantarna saknade något. Tog fram reflextråden och virkade en blomma. Det var svårt för reflextråden var så bångstyrig. Men jag var inte riktigt säker och saknade någon att fråga. Hade tänkt att ni, kreativa människor skulle ha fått avgöra. Roséblomman var igen alldeles för stor.
Och var det ens rätt färg? Borde jag kanske gjort en mindre blomma av det där ljuslila mohairgarnet istället?

Stolt kan jag nu meddela att julklapp nummer två blev färdig idag. Dekorationen blev en virkad blomma i rosa Wool + reflexband. Tror ni att det blir bra?

Modell: nr 12 Novita talvi 2005
Garn: Lila Huopanen från Novita 84 g
Grå Miro från Sandnes 72 g
Rosa Wool från Novita 4 g
samt tunt reflexband
Stickor: Strumpstickor nr 5 och 8
Virknål nr 3

Den virkade reflexblomman har mamma fått till födelsedagspresent och hon tänkte använda den som brosch.

onsdag, oktober 07, 2009

Toinen SNYpaketti - Andra hemlispaketet

Eilen saapui jo toinen SNY-paketti. Se on aivan ihana. Tuhannet kiitokset SNY:ni! Kauniit värit ja aivan ihanat pehmeät langat: 2 kerää Gjestalin Topp mohairlankaa ja 1 kerä Hjertegarnin Play it. Gjestalin pyöröpuikot Bamboo 60 cm no 3. Ja katso kuinka kauniit sakset! Hejastinlangasta tulee jotain kivaa, ehkä kukka. Gjestalin Topp mohairista tule virkattu huivi. Minulla on jo pari idea pidennetyistä silmukoista, mutta aika ei valitettavasti ole. On nyt niin monta projektia yhtaikaa eikä mitään valmistu.
Kerran vielä: KIITOS!
Igår kom mitt andra hemlispaket i SNYsyksy09-bytet. Det var precis vad jag behövde för att bli lite uppiggad. Yngsta sonen åkte nämligen iväg tillbaks till studieorten efter sin praktikperiod här i stan. Det blev så tomt och tyst i huset igen.
Men då hittade jag ett alldeles underbart paket i postlådan. Ljuvliga färger och härligt mjuka garner. En vacker sax, reflexband och sköna bambustickor. Av reflexbandet tror jag att jag skall göra en blomma, av Gjestal Topp mohairgarnet skall jag virka en sjal. Har redan lite idéer om förlängda (?heter det så på svenska?) maskor och nån sorts knutar. Men måste kolla lite först. Ja, och så har jag ju inte riktigt tid för jag borde nog göra färdigt några par sockor först, eller hur? Kan ju inte bara börja och börja och börja på projekt utan att slutföra dem.

fredag, oktober 02, 2009

Garnåtgång i september 2009

Suck! Det märks att det har varit mycket annat än stickning på programmet. Sticktiden har minskat i proportion till hur långt höstterminen framskridit. Endast tre alster har jag hunnit avsluta:
Inalles futtiga 334 gram.

torsdag, oktober 01, 2009

UNDERBART - IHANA

Paket från min svenska SNY-vän skojade lillasyster när hon skickade de här underbara garnen från en marknad i Värmland. Vilken lycka att ha en sådan lillasyster. Nu skulle jag vilja börja omedelbums med nya projekt...
"Paketti ruotsalaiselta SNY-ystävältä", kirjoitti pikkusiskoni kun hän lähetti minulle näitä ihanoita lankoja jotka hän löysi markkinalta sieltäpäin. Nyt haluaisin heti tehdä jotain uutta...