torsdag, oktober 28, 2010

Sjalutlottning

I Huset på landet har du möjlighet att vinna en ljuvlig sjal. Tävlingstid till den 31.10.2010 kl. 16.00.

måndag, oktober 25, 2010

Farliga saker

I dag var det hänt.
Jag satt i vävsalen från klockan 9.15 till 14.20 och hade svårt att slita mig därifrån. Jag fastnade helt enkelt. Ville väva bara lite till, lite till och lite till. Och nu är det knappa 40 - 50 cm kvar och så borde jag ha jullöparen färdig. Det ni! :)
Men vävning är farliga saker när jag glömmer både tid och rum och att äta. Nästa vecka blir det ingen vävning på måndagen för då skall jag jobba i stället.

torsdag, oktober 21, 2010

Crochet Give Away

Ännu en tävling. Den här går av stapeln hos Lois' Hands. Hon lottar ut virkade alster. Tävlingen pågår till den 16.11.

onsdag, oktober 20, 2010

Läckra garner lottas ut.

Suadda firar att hon haft över 5 000 besökare sedan januari med att lotta ut läckra garn. Tävlingen pågår till den 7.11.
Jag vill förstås ha det lila paketet. :)


tisdag, oktober 19, 2010

Ett litet början

Sent i kväll har jag lagt upp ett nytt projekt. Inget invecklat eller svårt, utan ett par herrstrumpor. Kan vara bra som ta-med-stickning.


Vinn en symaskin

Hos Symaskineriet lottas det ut en symaskin. Det skulle inte vara fy skam att vinna, men tror ni att jag har någon chans?



Tävlingen pågår till den 29 oktober.

måndag, oktober 18, 2010

Lokakuun SNY-paketti

Tänään saapui lokakuun SNY-paketti. Sisältö on vaaleanpunainen, kaunis, täydellinen ja käytännöllinen.

Cacaolanka, niin pehmoinen ja suloinen että.... Body Shopin Soft Hand Kind Heart käsivoiteen kaikki myyntitulot lahjoitetaan Naisten Pankille, joka tukee kehitysmaiden naisten yrittäjyyttä ja toimeentulo. Kauniita lasinalusia, kiva kissakortti, missä lukee: "Jos onnea etsit sä elämästä, kannattaa aloittaa tänään ja tästä". Ja sehän on totta. Ja juuri kun omia teepusseja loppui minulle saapui uusi paketti.
Iso halaus ja KIITOS Sinulle SNY-ystäväni.

Idag anlände oktober månads underbara paket i det finländska hemliga stickvänsbytet. Cacaogarnet är helt ljuvligt, kattkortet gulligt och fint, handkrämen precis det jag behöver, liksom glasunderläggen. Förpackningen med tepåsar kommer väl till pass, för mina egna tog slut precis i dag. Och grönt te är min stora favorit. Visst har jag världens underbaraste SNY-vän?
Ett stort TACK till henne.

söndag, oktober 17, 2010

Mera loppisfynd

För en vecka sedan var jag på Almornas höstloppis i Lovisa. Strängt taget skulle jag förstås inte ha något. Det skulle ju inte heller nästäldsta sonens sambo H, som jag övertalade att följa med. Men hon fyndade direkt ett par härliga stora innetossor och en härlig porslinskatt. Sonen var verkligt orolig och betonade flera gånger att H skulle hålla ett öga på mig och att de minsann inte behövde något från loppiset. Vad månne han riktigt tänker om oss förståndiga kvinnor? :)

Själv var jag mer eller mindre radarstyrd och hittade förstås det enda stället där det fanns garn. Och vem skulle nu säga nej till förmånligt garn? Inte jag i varje fall. :) Det blev alltså en mindre säck med restgarner i ylle, Sandnes Fritidsgarn och mohair, Sandnes Kitten mohair.
Fem euro fick jag betala för 696 g Fritidsgarn och 68 g Kitten mohair. Vet inte vad det blir per gram, men måste lite skamset hålla med yngsta sonen som tyckte att jag har restgarner redan så att det räcker. Han skulle vilja se mig göra något av dem...
Men det jag däremot visste är att Fritidsgarnet kostar från 5,40/100 g. Så visst är jag prismedveten.

Det borde ju ha stannat därvid, men det fanns andra garner i härliga färger, eller vad sägs om de här?
Sirdar Snugglys Dominogarn, 450 g och Drops Puddel 250 g. Kostade en euro/nystan och så fick jag ett nystan Puddel på köpet. Var lite motvillig till det garnet först, men har hittat en hel del mönster. Tyvärr räcker inte min ringa garnmängd till för något av de större projekten, som jag gärna ville göra. Tror att jag eventuellt nöjer mig med den här halsduken. Kan kanske bli jullovsarbete?

Nu har jag alltså, oförsiktigt nog, utökat mitt garnlager med hela 1 464 g. Huj uj, inte bra alls. Och jag som inget får ur händer. Men i dag har jag i varje fall fått en basker färdig. Hoppas att den nu sedan passar på det lilla huvudet. Återkommer senare med foto ifall jag inte behöver riva upp och förminska den.

fredag, oktober 15, 2010

Loppisfynd modell större

För ungefär två veckor sedan var far i huset på jakt efter delar till gamla kranar. Han besökte olika företag, men också ett par loppisar i grannstaden. Hans fynd är betydligt större än de tidningar som jag hittade och inhandlade.
Att fyndet är av äldre modell kan man se på den här lilla skylten. 
Gissa vad firman heter i dag?

Så här fint loppisfynd hämtade far i huset hem till mig. Nu väntar han ivrigt på den första löparen utan att förstå att jag inte kan vare sig reva eller solva. Men det kanske han kan lära sig? :)
60 cm bredd skall den här klara. Verkar helt oanvänd även om redkammen rostat. Far i huset har redan bytt ut skruvarna mot nya glänsande. Om du köper en sådan här idag från tillverkaren kostar den 379 euro. Gissa vad far i huset fick betala för den?



torsdag, oktober 14, 2010

Höstens loppisfynd

Då Tilda presenterar sitt loppisfynd i sin blogg, så vill jag också presentera mina. De är dock inte lika stora, men härligt fina för mig.

I början av augusti besökte jag det lokala loppiset i stan. Då fyndade jag en hel del från de olika borden:

En påse full av härliga paketband och en påse full av sidenband, andra band samt olika snören samt fyra stycken Uusi Neulekerho-böcker från år 1985 och 1987.

Ofta är det så på loppisar att när jag hittar en grej så plötsligt finns det en hel del andra intressanta saker i synfältet.

En påse full med krims krams, som kostade mig en euro. Det var framförallt reflexerna som jag var ute efter och de behövs minsann nu i höstmörkret. Hur många jag än har tycks de alltid försvinna nånstans. Månne det är ett stort mörkerspöke som sväljer dem?
I påsen finns också paketband, små prydnader mm.
Jag hittade också tre böcker i Uusi Ompelu-ja käsityökerho-serien. De är tryckta år 1980 och 1981. Nu har jag alltså nummer 2, 4 och 16. Nummer 1 hade jag i bokhyllan från förut.

 I september besökte jag en loppis i grannstaden Borgå. Då fyndade jag, till far i husets stora förskräckelse, en hel drös med tidningar:
 11 stycken Suuri Käsityölehti från år 2002 och 2004. 4 stycken pysseltidningar, mest påskpyssel, 2 stycken Kauneimmat Käsityöt och 1 st Allt om handarbete samt ett Sandnes mönsterhäfte fullt av mössor och halsdukar. Visst är det här lycka?

Jag hittade också en bok om ränder i serien Uusi Neulekirjasto. Många av modellerna är helt gångbara idag förutom att måtten är minst sagt större. Storlek S gick på bröstvidd 100 cm förr mot ca 88 i dagens läge. Frågan är nu om det har hänt något med människokroppen? Eller är det modet som förändrats?


onsdag, oktober 13, 2010

Tävlingsdax igen

Nu verkar det nästan som om jag fått pippi på tävlingar. Men den här kunde jag inte motstå:


Det är Mary-Ann som firar 5 000 besökare med ett paket som innehåller både garn och stickor och lite annat. Som ni ser passar redan presentpåsen perfekt ihop med min outfit. :)
Tävlingen pågår till den 31.10

tisdag, oktober 12, 2010

Utlottning hos Zandra

Det går alltså att vinna i bloggutlottningar. Ivrig som jag är kastar jag mig raskt över följande utlottning hos Zandra. Utlottningen sker den 8.11. Lycka till!

För egen del är jag på desperat jakt efter inspirationen. Tänk att det kan ta en månad att sticka ett par sockor. Hur sjutton skall jag hinna få flera par färdiga till julen med den här snigeltakten?
Och varför vill jag bara starta nya projekt istället för att ta itu med alla halvfärdiga i stickkorgen?

måndag, oktober 11, 2010

Den underbara boken

Visst nämnde jag att jag vann i Pysselfarmors lotteri? Den underbara boken Stora boken om handarbete damp ner i postlådan i fredags. 
Och den innehåller precis allt. Vävning, sömnad, lappteknik, broderier, stickning och virkning. Även o boken är från 1978 finns här mycket nyttigt och inspirerande. Många modeller är dessutom tidlösa och värda att pröva på. Här ett litet plock från boken:
Vad sägs om att sy i blixtlås på latmansvis?












Lappteknik har jag inte prövat på ännu. Få se om jag nånsin kommer att hinna med det?

Broderi är också nånting som jag inte sysslat med. Knappast kommer jag inom överskådlig framtid heller att börja med plattsöm, fastän det är vackert.

Fiskartröjan är inte så pjåkig.


Inte lusekoftorna heller...










Virkat sängtäcke är planerat som projekt till lugna pensionärsdagar. :)






Vävningen vållar mig problem. I dag har jag i varje fall lärt mig att "väva bakåt" det vill säga riva upp. Och mera rivning tror jag bestämt att jag får ta itu med för vänstra kanten på jullöparen såg inte bra ut. UJ, så svårt det är och ändå har jag inte behövt vare sig reva eller solva, ännu...

Nu just känns det som om jag inte ens skulle klara av ett slarvtäcke. Men visst skulle det vara trevligt att ha ett...

söndag, oktober 03, 2010

Besök i hembygdsgård

I dag har jag besökt hembygdsgården Wårkulla. Där finns många intressanta verktyg och en skön fläkt från det förgångna. Men i ärlighetens namn. Jag är glad att jag inte behöver väva med de här vävstolarna:
Tyvärr kan jag inte delta i morgondagens vävkurs. Måste jobba...

lördag, oktober 02, 2010

Garnåtgång i augusti 2010

Känns som om inget jag börjar på blir färdigt. I augusti hann jag med endast ett alster:
Återkommer till det ynkliga saldot för september månad så fort jag orkar installera bildhanteringsprogram i min nyligen uppdaterade dator. Vill ju ha med foton på mina alster...

fredag, oktober 01, 2010

Höstligt te-tävling

OJ, jag vann i Pysselfarmors utlottning av den härliga boken. Tänk att även jag har tur ibland.
Inspirerad av den turen tänker jag nu delta i tävlingen hos Tefrossa. Skulle inte alls vara dumt med lite temys en höstkväll. Om du också vill vinna skall du skynda dig för dragningen är den 3.10