fredag, februari 22, 2019

Vår lärarinna!

Den här tiden för en vecka sedan satt jag vid ett bord i stan omgiven av glada stickerskor. För en vecka sedan var jag ju på stickläger. Tänk så fort dagarna har försvunnit.

Härom dagen då jag bläddrade bland mina mönstertidningar, så hittade jag den här från september år 2017:


Unelmien käsityöt, fritt översatt Drömmarnas handarbete. Jag bläddrade lite i den för att se om här fanns något projekt, som jag kanske möjligen skulle kunna tänka mig att påbörja någon dag inom en snar framtid. Men först ska jag bara fårfärdigt sjuttioelva andra saker...


Och så mitt i allt, så var hon där, vår lärarinna, Sanne Salminen med hela sin familj! Är inte det konstigt? Vår lärarinna som handledde oss på sticklägret!
Familjen verkar bo i ett riktigt mysigt gammaldags hus i stan.


Det var inte enbart Lurvinge, som var ute på skaren igår. Nej, Nasse passade också på att ta sig en tur i pulkan. Han saknade lilla M, så han kom fort in tillbaka.


På kvällen och ja, faktiskt hela natten följde gubben i månen med vad vi gjorde.

Idag har jag igen lekt sockerbagare! Den här gången har jag bakat en tårtbotten och...
... Ljuvliga vaniljrutor i långpanna. Jag måste ju lite variera och inte enbart baka mockarutor. Visserligen får jag numera med bravur skriva Professionell mockarutsbakare på min CV enligt förra veckans samstämmiga kalasdeltagare. Måste komma ihåg att uppdatera min yrkesprofil i Linkedin!

Morfar i huset är minst sagt orolig:
- Vi vet ju inte vad de där rutorna smakar. Vi borde nog ta en provbit nu.
- Nej, vi ska ha dom till imorgon.
- Men tänk om de inte är goda, då hinner du ännu baka mockarutor.
- Nej, för du lämnade inte kvar något kaffe då du drack på förmiddagen. Dessutom ska jag fylla tårtan ikväll och så vill jag sticka lite innan jag kryper i säng. Jag hinner inte baka mockarutor och därmed basta.
Lång trånande suck från morfar i huset...
Och nu började jag smått fundera, tänk om jag ändå skulle baka lite till, en syrlig citronkladdkaka är väl inte helt fel? Eller kanske en mjuk citronkaka i långpanna skulle vara något att bita i? Men, men där saknar jag nog vit choklad, så...
... tja, kanske bäst att ta fredagskväll nu, eller städa inför morgondagens festivitas, eller sätta sig ner och sticka, eller...

Inga kommentarer: