tisdag, januari 19, 2021

Nytt hus

Igår vet ni, då blev jag helt chockad: Fransmännen har förstört Adam-plåtlådan! Det var det värsta! En buss!!! Vem vill köra med en sådan? En Zafira ska se ut som en Zafira och inget annat. Idén är ju att den är tillräckligt rymlig, käck att köra med och framförallt tillräckligt hög, så man inte behöver sitta lågt nere på marken och att det är lätt att stiga i och ur den. Snyft, snörvel! Nu blir det nog att hålla sig till min urgamla modell och glömma alla moderna plåtlådor...

Redan för över en vecka sedan köpte jag ett nytt hus, vitt med brunt tak. Jag fick göra det helt själv utan dubbelmorfars inblandning, men så var det också för mina egna pengar, så...

Idag kom huset äntligen på plats. Och tur var det, för det förra huset, som nu har sett sina bästa dagar, fick vänta tio år innan det kom på plats.
Våra bevingade grannar var lite misstänksamma i början, men då jag bjöd på cashewnötter naturell, som stötts i morteln, då blev det lite mera fart i huset.


Snyggt hus, inte sant? Fönstren är täckta för att våra bevingade vänner inte ska flyga in i huset och sprida smitta. Det här huset står på en metallstång för att katterna inte ska komma åt att klättra upp och ta sig ett litet byte.

Ni ser, det gamla huset börjar vara illa medfaret. Det var alltså hög tid att skaffa sig nytt, eller hur?

Nu ska jag se om jag lyckas locka dubbelmorfar till köket. Det skulle vara dags för middag. Soppa skulle vara gott, men vem ska skala potatisen?


Inga kommentarer: