måndag, februari 17, 2020

Ingen rast och ingen ro...

... verkar i detta hus bo!

Min plan för idag var att sticka, sticka, sticka och hur gick det? Jo, nästan på tok. Redan vid sjutiden var dubbelmorfar i full gång och jag måste stiga upp och jag måste skynda mej och...
Men hej, hallååå, nu hade han alldeles glömt bort allt tjat under veckoslutet om att jag skulle vara ledig!

Tyvärr var jag inte överhövan snabb och dubbelmorfar höll på att få spader då jag långsamt drack mitt morgonte samtidigt som jag var djupt försjunken i korsordet.
Nå, till sist kom vi i alla fall iväg till stan och tänkte utnyttja den lokala reservdelsförsäljaren, men... hur skulle vi kunna göra det, då det inte fanns bromsklossar till just den bilen. Visserligen såg det i datorn ut som att det borde finnas i lagret, för de var beställda i januari, men... nån hade tydligen sålt dem utan att märka bort dem från lagret. Håhåjaa, vilken yrsel.

Iväg västerut till grannstaden via bageriet med de goda berlinermunkarna
Synd att det inte går att handla lokalt trots att man gärna vill. Bromsklossar är nödvändiga och dem måste man bara få tag på omedelbums. Vi hamnade förstås i Motonet, var annars? Dubbelmorfar fick bromsklossarna och jag lite annat smånyttigt.

Sedan ett supersnabbt varv i Puuilo, för nu var det bråttom. För mej var det första gången jag besökte en sådan affär och mina förväntningar var inte särskilt höga. Affären verkar liksom vara mer för män än för... men vänta nu, kolla, kolla:

Jag hittade garn! Och förstås måste jag ju bara köpa ett nystan för att testa. Tjocklek och kvalitet verkar vara samma som sju bröder. Men ingenstans står det vem som står bakom det här stickgarnet.

Jag fick hjälpa dubbelmorfar att hitta stålborsten han var på jakt efter. Min logik fungerade liksom riktigt bra ihop med skyltningen, för en gångs skull borde jag väl tillägga.
Och eftersom vi nu körde förbi, så kunde vi ju inte låta bli att titta in hos barnbarnen. Jag blev bjuden på jättegod hönssoppa, som svärsonen lagat. Mums och tack!
M fick ballonger, någonting som hon älskar. Tyvärr såg hennes mamma ut som ett åskmoln. Ingen bra present, då lillasyster A tumlar runt bland ballonger, som spricker och skrämmer slag på stackars mamma!

Dubbelmorfar hade bråttom, så fort, fort iväg igen. Den här gången blev det stopp vid en fotoaffär och ännu ett stopp för tankning innan det var raka vägen hem. Knappa tre timmar tog hela färden och det var nog ett himla håsande på min lediga dag. Hastigt slängde dubbelmorfar i sig ett par mackor och en mugg kaffe innan han körde iväg till grannbyn och fick ordning på bilen nu med nya bromsklossar.

Mitt på blanka eftermiddagen återvände han, bytte om och körde iväg till besiktningen. Någon timme senare återvände han med nybesiktad bil och jag kunde gratta födelsedagsbarnet än en gång och informera om att bilen klarat sig igenom.
Och nu var det förstås bråttom igen, nu skulle vi iväg till sjukhuset. Där tillbringade vi sedan kvällen innan jag gjorde en räd i mataffären och glömde totalt bort det viktigaste inköpet. Det som jag liksom riktigt skulle ha.
Sent omsider på kvällen stekte jag sedan hamburgare. Puuuuh!

Mycket stickande har det nog inte blivit på min första sportlovsdag. Håhåjaa. I morgon är en ny dag och då får jag allt göra ett nytt försök.

Nu, nu ska jag lägga mej, ifall jag måste upp vid sjutiden igen i morgon!

Inga kommentarer: