onsdag, februari 19, 2020

Tummneli

Tredje sportlovsdagen börjar lida mot sitt slut och vad har jag gjort? Sportat? Njaaa, lite hjärngymnastik hann jag allt med i morse vid frukosten. Men sedan, ja sedan har jag suttit framför datorn nästan hela dagen! Klarat av en del jobbmejl (huuu!)  och annat kontorsjobb (kursdatabasen och... suck). 

Lite okoncentrerad var jag allt, så jag gjorde en Exceltabell med Lektionsplan för vecka 9, alltså nästa vecka. Detta för att se om jag hade material till veckans alla kurser och för att kolla om det fanns någonting färdigt kopierat. Tre kurser var utan material och tjaa, vill ni se en tokstolle så kom hit bara, för vet ni vad jag gjorde? Jooo, jag började förstås med förberedelser inför den kurs, som jag har först nästa fredag! Ack, ack. Jag borde ju ha börjat med onsdagens två kurser och inget annat. Oine voine!

Ikväll har jag inte varit till sjukhuset, utan på ett riktigt trevligt uppdrag, där jag fick träffa härliga människor. Tack för det. Och nu har jag sen igen suttit framför datorn och den här gången slagits med bildhanteringsprogram, som inte alls ville så som jag ville! På uppdrag av dubbelmorfar har jag försökt kombinera två foton till ett och jag är inte riktigt nöjd med resultatet. Men dubbelmorfar sa att nu är det dags att lägga sig:
- Vi ska int hålla på hela natten!
- Mmm, varför inte, frågade jag med min allra smeksammaste röst. Vid det laget försvann han fortare än kvickt.

I måndags när jag var iväg med dubbelmorfar så hittade jag en tub i Motonet och blev riktigt nostalgisk!
Tummeli! Sådan burk hade svärmor då jag började sällskapa med dubbelmorfar. Hon hade sin Tummeli till lite annat än vad jag har den här tuben för. 
Dubbelmorfar gnällde förstås:
- Va ska du med den där? Du har nog tuber så det räcker!
Och jo, det kan jag förstås hålla med om. Det finns tuber lite här och där och jag borde använda dem betydligt oftare än jag gör. Mycket optimistiskt har jag nu placerat den här tuben på ett väl synligt ställe och hoppas på flitig användning. Mina händer skulle minsann må bra av lite kräm.

Idag skulle Juice ha fyllt 70 år om han fått leva. Han var en stor ordsnickare med texter som är avskalade och ärliga till enkel musik, som det är lätt att sjunga med i. Och som jag faktiskt tror att kan vara svåra att översätta till svenska.

Nu, nu skulle jag inte alls vilja lägga mej. Åh nej, jag skulle vilja sticka Barbiekläder! Kanske jag skulle hinna med en liten klänning ännu i kväll/natt?
Å andra sidan, i morgon kommer flickorna och då gäller det att vara utvilad!

Inga kommentarer: