måndag, juni 21, 2021

En het måndag i juni

Efter en svettig natt med ryckig sömn, då tornfläkten brummade hela natten där den stod på nattduksbordet, så var jag rätt mosig i huvudet. Jag liksom inte skuttade upp ur sängen före klockan åtta i morse. Nej, snarare släpade jag mej medan jag intensivt funderade på hur jag skulle klara av dagens uppdrag. Helst ville jag krypa ner i en balja med iskallt vatten.

Nå, när jag kollade telefonen, som varit på tyst signal hela natten, såg jag att någon hade ringt. Jag ringde upp och fick reda på att dagens möte var inställt. Jag andades ut och satsade på en långsam frukost med Allers A-korsord, som sällskap.

Men allra först...

... placerade jag den här på bordet och lät den blåsa på så att jag nu har örvärk. Inte särskilt fiffigt, eller hur? Men som sagt, i den här hettan när hjärnan är mosig, det har varit mellan 27 - 29 grader inne och över 30 ute, så då kan man inte vänta sig så mycket av mej.

– Bra att du inte behöver fara iväg nånstans. Nu kan du göra hushållsarbete istället, sa dubbelmorfar.
– E, du int riktit klok, frågade jag frostigt.
Himmel, hushållsarbete i den här hettan! Det enda jag ville göra var att återvända till duschen!

– STOPP!, vrålade jag då dubbelmorfar kom bärandes på tre olika plastlådor.
– Jag tänkte att du kan sortera dom här.
– Du e int rikit klok, morrade jag.
– De där lådorna är redan sorterade och jag vet vad där finns och det syns ju genom plasten.
– Men sidu här, ett litet nystan till Barbiekläder, fortsatte han oförtrutet och slängde iväg nystanet åt mej.

Här är garnet, alltså redan sorterat enligt sort och färg. Det gjorde vi redan i januari i år tillsammans med H. Så här är det minsann ordning och reda.

Efter detta gav dubbelmorfar mer eller mindre upp med mej och lade sig på soffan. Där låg han nästan hela dagen och flämtade. Han bytte lite ställning ibland, det vill säga satte sig upp. Det var så varmt att fjärrkontrollen klibbade fast på hans mage.

Själv satt jag stadigt vid matbordet framför fläkten och fäste lite garnbollar i ett hysch-hysch projekt. 
Och när bollarna tog slut, fick jag göra nya. Snart tar rätta färgens garn slut och jag borde få några bollar till, men...
Jag letade och letade i hobbyrummet. Jag visste faktiskt inte att det finns så många olika rosa nyanser i Novitas 7-bröder garn. Tyvärr, tyvärr inget garn i rätt färg.
Men, jippii, jag hittade mönstret, som jag har letat efter, som en tokig. Tjohoo! Det var instoppat i en projektväska i en mönstertidning. Så småningom får jag ordning på det halvfärdiga projektet också.

Lite, ytterst lite hushållsarbete har jag gjort idag. Jag fyllde diskmaskinen, då äldsta sonen var så snäll och fixade middagen.

Att sådant en het måndag i juni, då det är sommarsolstånd. 
I morgon har väderspågubbarna lovat 32 graders värme och jag ska iväg på ett tidningsuppdrag. Uj, uj, uj. Nyss fick vi en regnskur och jag trodde knappt mina öron när jag hörde skvalet. Jag skuttade ut, dansade och sjöng i regnet. Underbart livgivande och uppiggande.

Och nu är det hög tid för mej att söka mej till bädden. Håll tummarna att det går att sova i natt.





Inga kommentarer: