fredag, januari 28, 2022

Virkad mjuk sovrumsmatta

Så var arbetsveckan slut för den här gången. Eller nåja, slut och slut, jag ska iväg på ett uppdrag i morgon, så det blir till att kravla ur sängen i tid och sen jobba på.

I måndags hann jag också virka en sån här liten matta:

Modell: Virkad mjuk sovrumsmatta, modellen helt från eget huvud.
Garn: Pilvi från Novita
Åtgång: 8 g
Virknål: Nr 3½

Lite svårt att vara mattmakare då jag inte vet vare sig mått eller färger. Nu har jag virkat mattorna på ett ungefär och hoppas på att de passar i Barbiehuset. Tur att jag hittade rester av luddigt garn, så Barbie får någonting mjukt att sätta fötterna på då hon stiger upp.

Igår lade jag upp för en ny stickning. Och oberoende av vad dubbelmorfar tycker och säger, så blir det här en ribbstickad mössa. Så det så.
Jag stickade aldrig nån provlapp, för jag har inte andra lämpliga rundstickor 40 cm långa än de här i 3:ans storlek. Jag har ju inte mått på lämpligt huvud heller, så vi får hoppas på det bästa!
Jag gjorde en stickad uppläggning och sen var fortsättningen rena rama terapin! Så meditativt med 2 räta, 2 aviga, 2 räta, 2 aviga...

Önskar er en riktigt skön fortsättning på fredagen.
Själv är jag nu just själaglad, för jag fick precis nyss meddelande om att också grannstaden i väst övergår till närundervisning från och med 1 februari. Tjohooo! 


Inga kommentarer: