onsdag, juli 06, 2022

Hux flux

Oj, vet ni, här händer det saker hux flux och så snabbt att jag själv knappt hinner med eller tänka. I morse hade jag hunnit få i mej frukosten och satt precis och funderade på vad jag skulle göra med min dag, då det knackade på dörren. Och där stod vår yngsta son.
– Vill du följa med till Bredviken, frågade han.

Nå, visst sjutton ville jag ju det, ett litet äventyr i huvudstadsregionen tackar ju inte jag nej till. Så knappa tio minuter senare var jag färdig och vi susade iväg.
Han uträttade sitt ärende och frågade vänligt om jag ville besöka någon av affärerna i närheten. Njaaa, nääe inte Tokmanni, inte sportaffärens outlet, inte Puuilo, inte Leo's lekvärld - vi hade ju inga barn med oss, men hmmm Rusta kanske? Jag har inte besökt en endaste en Rusta affär, så kanske? Men njaaa, jag hade ju redan varit i Power och... nää, vi åkte tillbaka österut. Tänk nu så många shoppingmöjligheter jag missade där!

Bra saker idag:

  • Hux flux ute på äventyr med yngsta sonen!

  • Och han är snäll, han körde österut via Åggelby och där finns ju Lankamaailma. Och där pågår just nu sommarrea, så jag kom hem med:

    Ljuvliga sockgarner! Nordlys har jag länge velat testa, så nu slog jag till!


    Ännu mera sockgarn! Och så svårt jag har att komma bort från den där rosa-lila färgskalan. Rätt säker på att mina män inte vill ha sockor i i den färgen!

    Köpte också tre såna här supermjuka nystan, trots att jag vet att jag kommer att svära när garnet delar sig. Torde räcka till ett litet babyplagg. Väntar ivrigt på ny inspiration!

    Och här, här är en babyklänning, en tröja och... tur att jag precis hade bläddrat i en mönstertidning på morgonen så jag visste vilket garn och hur mycket jag behöver!

    Och förstås måste jag ju uppdatera mitt lager med stickor, för jag tycks alltid sakna just en viss sort. Och Lace från Zauberball kan bli en sjal ifall jag tröttnar på sockstickandet.
    Det var snabba ryck, så på knappa 20 minuter var jag färdig och ute ur affären. Så det blev till all tur inte många oplanerade spontanköp. Eller nåja, jag visste ju inte i morse att jag ens skulle besöka Lankamaailma idag! 
    Visst är han snäll, vår yngsta, som har ett sånt tålamod och sån förståelse för sin moders galna passion?

  • På hemvägen besökte vi Kungsporten, för där plockade sonen upp en surfplatta han hade beställt på nätet. Och jag var inne i dagens andra tekniska affär och nu slog jag äntligen till och skaffade mej en ny telefon. Det skulle just se ut om dataläraren skulle gå omkring med en säkerhetsrisk till telefon. Jag har gjort en massa efterforskningar och jämförelser på nätet i några veckors tid, men lätt var det inte ändå. Och det absolut värsta av allt var att försäljaren sa:
    – Vi har knapptelefonerna här borta.
    Va, sjutton? Knapptelefoner!!! Har ni hört nåt så befängt?  Det är åldersdiskriminering!!! Jag kanske såg så eländig och vilsen ut? Men ändå, knapptelefon!!!
    Det blev ett snabbt ex tempore beslut och för första gången så tänkte jag att om den nu håller fyra år, så är jag nöjd. Hjälp, nu har jag kommit in i slit-och-släng-åldern!

  • Fick uppleva ett nytt matställe då yngsta sonen tog mej hit:

    Social Burgerjoint. En ny upplevelse för mej.

    Jag visste inte riktigt vad jag skulle välja, så jag valde samma som sonen, en bronxburgare. Gott och mättande. En del av pommes frites fick jag lämna kvar, för jag orkade helt enkelt inte.

  • Hann lösa förra veckans Allers A-korsord i morse!

  • Hade en riktigt fin dag tillsammans med yngsta sonen! Tack för dagens äventyr.
Bisin min fick besök av flickorna idag medan jag var ute på vift. Det var bra, så behövde han inte vara ensam hemma med katterna!

Och nu ska jag fortsätta med äventyren, för nu ska jag småningom iväg till norra grannkommunen på sommarteaterpremiär. Hoppas att vädret är drägligt och pjäsen rolig!

Ha en riktigt skön kväll.

Inga kommentarer: