söndag, juli 03, 2022

Ett sånt festande

Kära vänner, igår blev ni utan blogginlägg och det beror endast på det att det var ett sånt festande igår att jag knappt orkade med. När jag äntligen var hemma efter klockan 22.30, så lockade sängen mera än datorn. Och vet ni, jag sov som en stock i natt ända från klockan 23.30 till sju i morse. Det ni! Det märks att festandet tar på!

Mitt på dagen igår anlände vi planenligt bisin min och undertecknad till festplatsen.



Det var vackert och fint dekorerat. Det gjordes färdigt redan på fredagskvällen. Och det var svalt och skönt inne i Höganås, tack vare värme/kylpumparna. Ett verkligt lyckat drag att hålla festen där. Smarta föräldrar.

Jag var på plats för att få sista handen lagd på smörgåstårtorna. Till all tur behövde jag inte göra annat än bre på smältosten. Skickliga H tog hand om dekorationerna! Tack för det!

Den här mindre smörgåstårtan blev aldrig ens påbörjad! Så den fick åka iväg till Sibbo med Lillans mormor. Hups! Där har en vindruva rymt i min ovarsamma hantering.

Mormor hade bakat smaskiga Britatårtor, som också dekorerades igår på förmiddagen.

Dopbordet står färdigt i väntan på den stora händelsen!

Så vackra färger i den här buketten!

Det bästa man har lägger man på bordet! Lillan uppförde sig exemplariskt och sov igenom hela dopet. Hon vaknade inte ens när hon fick vatten på sitt huvud. Och här sover hon fortfarande alldeles lugnt! Föräldrarna fick senare ordna ny fotografering där hon hade upp ögonen, men det är en helt annan historia.

Lillan fick många gåvor. Hon förstår sig ju inte ännu på allt det här, men hoppas att det blir ett minne för livet för henne.

Från dopet hann jag hem ett varv och vända. Vi hade bisin mins äldre syster med hem till oss, kalasade på smörgåstårta, som blev över från dopet. Jag tömde kameran på 302 foton! Grabbade tag i skrivblocket, lade gympadojor på fötterna och så iväg ner till stan på följande fest. Bisin min var så snäll att han skjutsade mej och svägerskan. Vi skyndade oss till Skeppsbron där vi deltog i läsarfesten. Det var riktigt skönt att sitta där i kvällssolens sken.

Träffade många vänner och bekanta. Så glad att jag hade sällskap av bisin mins storasyster och så glad över att få träffa stickväninnan B med make. Vi har inte setts på länge. Nu kunde vi planera roligheter till slutet av veckan. Genast blev det minst sagt oroligt här i huset när planerna uppdagades idag, då jag var tvungen att boka min egen bil!

Bra saker igår:
  • Den fina dopfesten, så varm, kärleksfull och fin!

  • Fick träffa alla barnbarn på en och samma dag. Hann till och med hålla Lillan i min famn.

  • Läsarfesten med alla fina människomöten.
Idag har jag varit ute på nya äventyr, men mer om det i morgon, för nu orkar jag inte sitta framför datorn längre. Svalare väder är väl på väg om man får tro väderspågubbarna.

Önskar er en riktigt fin ny vecka!










Inga kommentarer: