fredag, oktober 28, 2022

Rosettjacka utan rosett

Fredagskväll och en intensiv arbetsvecka är förbi. Skulle jag orka, så skulle jag slå klackarna i taket och fira ordentligt att veckoslutet är här. Men tyvärr är jag alldeles för trött för det just nu. Det jag faktiskt längtar efter allra mest är att få krypa ner i säng, somna och glömma all världens ondska, krig och elände.

Men före det ska jag visa att det inte enbart finns garnporr i den här bloggen eller att jag bara köper mönstertidningar! Nej, jag stickar faktiskt lite mellan varven och får någonting färdigt också.

Den här blev färdig femte oktober:

Modell: Rosettjacka, Rusettijakku modell 35 i Kauneimmat Käsityöt nr 5 2017
Garn: Bambino från Viking garn
Åtgång: 88 g
Stickor: Nr 3

Rosetten lämnade jag bort på moderns begäran. Hon tyckte det var onödigt att Lillan fick någonting extra att tugga på. Så nu finns inget knäppe och jackan är mera som en bolero.
Bambino är ett mjukt och skönt garn mot huden, men förstås så löst tvinnat att det lite vill dela sig. En ny garnbekantskap för mej.

Bra saker idag:
  • Blev bjuden på god lunch på Ripakka. Så idag har jag åtminstone ätit ordentligt i motsats till igår.

  • Före lunchen hade jag avslutat en kortkurs. Skönt.

  • Trevligt och konstruktivt planeringsmöte i kabinettet på lunchstället. Lite fredagströtta var vi allt med kollegerna, men fick ändå saker och ting gjorda och bra så.

  • Äldsta sonen hjälpte till med veckohandlandet. Skönt det med. Till och med damen i kassan sade att det är bra att ha hjälp som packar ihop varorna från bandet. Och det är så sant som det är sagt.
Nu önskar jag er en fin lördag!

Inga kommentarer: