söndag, oktober 09, 2022

Facebook är farligt

Kära vänner, i kväll höll ni på att bli utan blogginlägg. Internet krånglade här hos oss. Och nu vet jag då inte om det har med min rubrik att göra, vår östra granne Putte, grävmaskinen i grannbyn eller flyttfåglarna. Efter att ha startat om "fiberboxen" tre gånger och datorn några gånger till, så är jag ute på nätet igen. Tjohoo!

Men man ska inte ropa hej, förrän man är över bäcken! Så försvann nätet igen. Hann vara borta så pass länge att jag fick en provlapp stickad och upptäckte att jag behöver strumpstickor nummer 6 till mitt nya projekt, en beställning som jag fick igår. 

Facebook är farligt, det visste ni kanske redan? Man kan få sitt konto kapat, så gick det till exempel för Lovaris pensionerade chefredaktör. Men han fick det snabbt fixat. Till all tur finns det hjälp att få.

Facebook är också farligt på det sättet att där finns en hel del skojare och bedragare. Många snygga män i sina bästa år vill gärna bli vän med mej. Jag undrar varför, jag menar min profilbild just nu består av en bild på en söt lama. Långa tider är jag dessutom rätt inaktiv och vare sig gillar eller kommenterar, för att nu inte tala om alla födelsedagar jag missat. Nu är jag lite mera aktiv, mest för jobbets skull.

Facebook är farligt om man som jag är med i många intressanta stick- virk- och hantverksgrupper. Där finns så mycket information att jag baxnar. Så mycket inspiration och så många som stickar minst en tröja i veckan. Jag bleknar och får mindervärdeskomplex. Och där finns många hjälpsamma, som ger goda råd och tips. Så i de där grupperna hittar man till nya grupper och så... ja mitt i allt så kan det gå hur mycket tid som helst åt till Facebook.

I onsdags hade jag lite småtråkigt på jobbet efter att ha blivit färdig med det jag skulle uträtta. Sen kunde jag ju inte skriva ut och kopiera torsdagens kursmaterial, så jag blev tvungen att hitta på något att göra medan jag väntade på att åka iväg till stickcaféet. Så hur det nu var ramlade jag in i en garnloppisgrupp på Facebook. Och där hittade jag en hel hög med bomullsgarner till ett förmånligt pris med postkostnaderna inräknade. Ingen annan hade ännu hunnit lämna kommentar, så jag tog genast kontakt med försäljaren, privat meddelande, och skrev att jag gärna vill ha de där garnen. Hon svarade och vi kom överens om att jag betalar via banken när jag kommer hem på kvällen. Så gjorde jag också och skickade sen min hemadress och telefonnummer till henne, försäljaren, och skrev var närmaste post finns. Jag ville ju inte åka iväg vare sig till norra grannkommunen eller biblioteket i Tessjö. Ibland har posten nämligen svårt att veta vart mitt postnummer liksom hör.

Och jo, jag vet att det kan finnas lurendrejare i de här grupperna, men jag gav ju inte ut mitt kontonummer, vilket jag aldrig ens skulle göra. Jag kollade uppgifterna om försäljaren, men kunde förstås ändå inte veta om hon skulle ta pengarna och strunta i att sända garnen. Eller om hon skulle sända helt andra garn än dem på bilden. Men jag tänkte att i värsta fall så får jag då vinka adjö till mina pengar, en summa som lite översteg 20 €. Så mycket kan jag nog avstå från och få mej en liten läxa.

I fredags fick jag meddelande att jag har ett paket i R-kiosken i stan. Och igår var jag då efter mitt paket.

Så kunde ni alls sova i natt, då jag lämnade er med ett oöppnat garnpaket? Själv öppnade jag nog och kikade lite, lite igår kväll, men lämnade genomgången till idag. Det är liksom bäst att inte bisin min är i närheten då jag går igenom garn...
En massa bomullsgarn och de flesta, tack och lov, med banderoll. Och en hel del nya bekantskaper och en del garn, som inte längre finns att få tag på.
Och många fina garner! Elise är en ny bekantskap för mej, ska bli spännande att se vad jag kan hitta på med de där två nystanen. De där röda babygarnen är inte bomull. Men det gör inget, för de kommer att passa perfekt till den där tomteluvan, som jag hittade i Allers Julmagasin. Det som saknas nu då är det gråa garnet... tänk att det liksom alltid saknas garn, fastän man har hur mycket som helst!

Det här Dahlia Summer från Hobbii är också nytt för mej. Se så fiffigt de har underlättat bekymret med att hitta startändan.

En del av garnen hamnade i ämbaret, som jag fick igår och resten hamnade i kassen jag fick igår. Även om alla nystan inte är mina favoritfärger, så är jag riktigt nöjd med mitt garnpaket. Så den här gången var Facebook kanske ändå inte så farlig? Bortsett då från att jag ju nu inte ska ha mera garn! 😱

Mera garn dök nästyngsta sonen upp med på sena eftermiddagen/kvällen idag. Jag fick som sagt ett beställningsjobb... och mörkgrönt garn i den här tjockleken har jag inte. Så det så. Ja, och ännu till mitt försvar måste sägas att jag ju inte har köpt de här tre nystanen själv!

Bra saker idag:
  • Steg inte upp förrän efter klockan nio. Vaknade visserligen redan före sju, men det var för tidigt att stiga upp då, alldeles för tidigt.

  • Äldsta sonen piffade upp de fyrkantiga pizzabitarna jag köpte i torsdags med röd lapp -30%. Han skivade på tomater och rev extra ost över, så vi fick oss en god söndagsmåltid. Tack för det.

  • Han tömde också diskmaskinen, som jag fyllde. Självklart tog jag hand om disken när han tog hand om maten. Fattas bara annat.

  • Han hängde också tvätten och bar in ved. Skönt.

  • Jag fick undan mina bomullsgarner utan att bisin min har den blekblåaste aning om dem.

  • Underbart höstväder idag.

  • Fick tala med A i telefon nu ikväll och hon hade många spännande saker att berätta. Så härligt att höra hennes ivriga röst. Alldeles för länge sedan vi sågs.

  • Fick en socka färdig av den där pinkfärgade jag började på förra veckan. Tjohoo!
Önskar er en fin ny vecka!






4 kommentarer:

Anonym sa...

Tänka sej att få såå mycket garn för bara lite över 20€. Det hela lät mycket spännande från början till slut, riktigt ända tills du fick dem bort"gömda". Och spännande vad det ska bli av garnen. ...🧶🧷🧶

Inge sa...

Joo, så glad att det här lyckades. Livet är ett vågspel och ibland kan det löna sig att ta risker. Det ska bli riktigt roligt att testa de här olika bomullsgarnerna. Dessvärre kan det hända att det dröjer till jullovet innan jag får tid. Idéer har jag redan i överflöd.
Tänk, den enas skrot blir nån annans skatt.

Inge Ekholm blogg sa...

Min kommentar kom ändå fram, trodde det inte lyckades.

Inge sa...

Joo, kommentaren kom fram, tack. Nån sorts omväg tog den, men det ordnade sig.