torsdag, oktober 27, 2022

Han hör inte på!

 –Va gör du opp så här tidigt, frågade bisin min förvånat i morse.
– Jag ska ju till Hindersby och hålla kurs.
– Men du sku ju starta först halvtie.
– Nää, varifrån har du fått det?
– Men du sa ju igår.
–Nää, jag sa att kursen börjar halvtie, sa jag med trött röst.

Han hör inte på! Han kollar inte heller mitt månatliga schema, som finns snyggt och prydligt upplagt på kylskåpsdörren. Detta för att han ska veta var jag finns när. Suck och dubbelsuck.
I kväll när vi äntligen träffades och jag hade mycket, som jag ville berätta och förklara, så fick jag till svar:
– Jag orkar int nu.
Nåja, int då, men kom inte sen och säg att jag ingenting har sagt eller delat med mej av. Jag försökte ju mitt bästa, men det föll inte i god jord.

Och nu, för att ni ska få en sanningsenlig bild av hur mitt liv ser ut och förstå att jag inte alls kan njuta av lunch på olika etablissemang varje dag, så låt mej berätta hur min arbetsdag såg ut idag. Om du tycker att det är tråkigt, så hoppa bara över. Hoppas innerligt att du inte får ångest av mina stolliga inlägg. Det är inte meningen och jag är liksom inget att jämföra med, så...

Vad jag ätit idag:

  • Frukosten bestod av två korvsmörgåsar, yoghurt, en mugg te och ett glas juice.

  • På kursen dukade en deltagare upp kaffe, te och smörgåsar, så jag drack en mugg te och åt en smörgås med medvurst och ost på ljust bröd och en med samma pålägg på mörkt.

  • Lunchen blev en knapp 10 minuters historia för jag blev tvungen att svara i telefon och hann därför endast äta en av mina två ostmackor med salladsblad, som jag tagit med hemifrån.

  • Kom senare hem än vanligt på min håltimme och hann äta fil, den andra ostmackan med salladsblad och dricka ett glas juice innan jag skulle iväg igen efter knappa 20 minuters paus, som innebar två arbetstelefonsamtal. Med ett digestivekex i handen störtade jag ut till min plåtlåda och så iväg till jobbet i stan.

  • Jag har klarat av tre olika kurser idag och jobbtelefonen och nu undrar jag om det alls är lönt att äta någonting längre vid den här tiden på dygnet. Kanske ett knäckebröd?

  • Så här såg alltså min verklighet ut idag, men lugn bara lugn. I morgon är det planeringslunch i västra grannstaden som gäller. Så då får jag åtminstone mat!
På gårdsplanen på jobbet, hade vår gemensamma vaktis (eller vad det heter nuförtiden?) blåst ihop löven till en liten hög. Skulle det inte ha varit så vått, så skulle jag ha hoppat i lövhögen och sen betett mej riktigt barnsligt och kastat omkring alla löv. Det skulle jag ha gjort i nån sorts eufori över att finnas till. Men som sagt, för blött och vått, så jag lät bli.

Bra saker idag:

  • Att ha startat upp en ny kurs i norra grannkommunen.

  • Att jag hann med allt jag skulle göra idag!

  • Att jag kunde hjälpa en kursdeltagare i Digikliniken på eftermiddagen. En deltagare som inte fick upp sina textdokument i smarttelefonen. Ingen på hens jobb hade kunnat hjälpa. Och jo, jo, tyvärr måste jag ju lite skryta om det nu i alla fall! Ursäkta!
Ha en riktigt skön fredag!

Nu ska jag ladda upp två filer till molnet och sen småningom krypa ner under täcket. Det är en ny arbetsdag igen i morgon. Stickningen hoppar jag allt över i kväll.

Inga kommentarer: