torsdag, oktober 21, 2004

Så hände det...

...som inte skulle få hända! Vi hukade oss! Vi stod inte på oss, som man borde enligt Folktinget. Vi hukade oss i detta tvåspråkiga land och nöjde oss med service på majoritetens språk.
Höstlovets höjdpunkt, den utlovade Borgåresan, gick av stapeln idag. Det egentliga ärendet var att inhandla en vinterrock åt 13-åringen. Klädintresset är svalt och att prova är ingen höjdare, varför vi stärkte oss på City-Sokos skivavdelningen först. Där var det inget problem. Servicen fungerade perfekt på bägge språken.
Dressman i nedre våningen av köpmannavaruhuset Lundia, hade %-kampanj på alla varor. Där prövade vi vår lycka. Turen stod oss bi, vi hittade en varm och skön jacka med kapuschong, provade och inhandlade den. Även där fungerade servicen till vår fulla belåtenhet och bägge inhemska språken.
Diverse andra affärer besöktes innan magarna började knorra och det var dags för ett litet lunchintag på hamburgerstället Hesburger. Och det var nu som vår klingande vackra svenska plötsligt inte längre gick att använda. Vi böt helt sonika om och visade att vi minsann är språkkunniga....Men samtidigt så var det ju att huka sig och inte stå upp för sina rättigheter...

Inga kommentarer: