torsdag, juli 20, 2006

Här är nu...

...resultatet av Lillus eskapader tidigare i våras:Hon förlorade tyvärr den tredje ungen igår och den första var dödfödd. Nu just vandrar Lillus omkring och söker den tredje ungen och fattar inte vart den har kunnat ta vägen. De andra två lämnar hon helt sonika på filten i soffan och struntar blankt i bolådan som yngsta ättelägget fixade åt henne. Ungarna är födda på natten till Fredriksdagen, dvs den 18.7. För tillfället diskuteras det hett och livligt om ungarna borde få någon modersmjölksersättning eller om naturen skall få ha sin gång. Det är lite osäkert om Lillus alls har mjölk tillräckligt. Enligt far i huset borde Lillus få grädde för att stärkas. Hon ser hängig ut. Få se hur det går. För tillfället sover i varje fall far i huset på soffan och håller koll på ungsituationen. Det är nästan som att ha spädbarn igen! :-)

Bränder har vi haft mer än nog av denna vår och sommar. En stor brand kunde vi följa med igår från vår skullbro:
Enligt tidningsuppgifter var det tolv släckningsenheter på plats. Tankbilarna körde skytteltrafik.Alla fotografier från branden är tagna av far i huset.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Oj oj oj oj, KATTUNGAR! O ingenting sa ni! No e ni allt fräcka!

Inge sa...

Jo, men du brukar ju bara fnysa åt oss och våra katter trots att allting började med din Maraton...

Lea sa...

Hoppas det ordnar sig med kattungarna och mjölken.

Inge sa...

Ja, vi håller tummarna och försöker mata Lillus med grädde. Oftast är det dock mormorkatten som slickar gräddfatet. För tillfället verkar de två resterande kattungarna må bra.