söndag, november 23, 2008

Börja om från början...

... börja om på nytt. Det fick jag göra igår, samtidigt som jag tittade på filmen Gudfadern II.
Jag nynnande alltmer besatt: "Börja om från början, börja om på nytt. Varför skall man sörja, tiderna som flytt..." Och repade upp min stickning som redan hade växt till lite på 40 cm. Nu ser stickningen ut så här:
Vad hade hänt? Jag hade ju läst igenom stickbeskrivningen hela två gånger. Här finns inga svåra mönster, enbart resårstickning; 2 räta och 2 aviga, avig slätstickning och vanlig rät slätstickning. Det borde jag väl galant ha klarat av? Och jag hade ju stickat en provlapp för att kolla att åttans stickor var rätt storlek för mitt handlag.

Men sedan dök språkförbistringen upp. Att sticka enligt svensk mönsterbeskrivning är svårt nog. Men nu tappade jag bort mig i en finsk beskrivning. Jag råddade ihop oikea puoli och oikea reuna, dvs rätsidan och högerkant. Suck och stön! Det som skulle vara till höger var nu till vänster. Och som vanligt är bilden i tidningen så otydlig att det inte går att urskilja hur kreationen skall se ut.
Bara att lägga upp 120 maskor på nytt och börja om från början...

Meni vähän plörinäks! :(
Saan aloittaa uudestaan...
Mutta ainakin olen nyt vähän viisaampi. Nyt luon uudestaan 120 s.

3 kommentarer:

ikki sa...

Tack Inge, Du har varit en jätte bra Sny. Sista paketet fick jag idag o blev so glad. Nu sitter jag här o bara nyplar garnet jag fick. Det kommer att bli en halsduk, av nån sort, åt mej. Härligt färg.
Tackar för allt annat också!

ikki sa...

Tack så väldigt mycket av paketen som jag fick idag! Du har varit en jätte bra SNY-vän. En överraskning efter den andra.
Och garnet jag fick idag...kan inte hitta ord - det är härligt färg....kommer att bli en halsduk åt mej själv.

Inge sa...

Tack själv! Det har varit en glädje att få fundera ut vad som skall med i paketet. Skall bli spännande att se hur din halsduk ser ut sedan då den är färdig.