torsdag, augusti 13, 2009

Vems lilltå? - Kenen pikkuvarvas?

Nu har jag igen tränat lite på strumpstickning. Eftersom jag är lite av en novis ännu på det området behöver jag lite vägledning i form av maskantal, längder mm. Det finns ju en hel skattkista att ösa mönster ur, nämligen Internet. Men jag nöjde mig med banderollen från ett gammalt 7 bröder-nystan. Där stod att jag skulle sticka tills lilltån var täckt. Vems lilltå frågade ju jag meddetsamma. Hur skall man kunna sticka presentsockor med en så vag anvisning?
Så här blev mina sockor:Garn: Novita Nalle, blå ränder, 12 g
Sandnes Smart, blåmelerade ränder, 14 g
Novita 7 bröder, 118 g
Stickor: 3 och 3½
Modell: randningen och skaftet mitt eget påfund, maskantal, häl osv. Novita banderoll
Tilläggas bör att mottagaren var mycket nöjd. Likaså min mamma, som tycker att jag äntligen stickar något vettigt! :)

Eilen sain näitä sukkia valmiiksi. Harjoittelen viela sukan neulomista, miksi oli pakkoa vähän katsoa silmukkamäärä sun muuta Novitan 7 velj. vyötteestä. Siinä luki että: "Jatka sileää neuletta kunnes pikkuvarvas peittyy ja aloita sitten kärkikavennykset". Siis kenen pikkuvarvas? :)
Käytin Novitan 7 velj. 118g, Novitan Nalle-lanka, 12 g ja Sandnes Samrt 14 g
Puikot no 3 ja 3½
Raidoitus on oma ja tehty jämälangoista.
Saaja oli todella tyytyväinen näihin.

2 kommentarer:

Sunna sa...

det kan man då rakt inte tro att du är novis på strumpor, de är ju jättefina, stort tack för din grattishälsning, alltid kul med nya bekantskaper

Inge sa...

Tack! Men det där är faktiskt först mitt tredje par stickade strumpor om man undantar de obligatoriska paret man gjorde i skolan.