söndag, januari 24, 2010

Sunday Swing

Tjohooo! Äntligen någonting färdigt. Men att det har räckt läääänge. Sunday Swing sockorna började jag på den 16.09.2009. I natt trodde jag att de var färdiga. Då hade klockan redan hunnit bli halvtvå och jag var rätt trött. Men envist stickade jag på.
I morse när jag glad i hågen skulle fästa trådändarna blev det gråt och tandagnisslan. Den andra sockan var felstickad. Hade spetsig tå som var jättelång. Far i huset tyckte att det inte behövdes rivas upp. Samma tankebanor var jag inne på också. Man kunde kanske forma sockorna på något sätt? Men sedan kom jag på bättre tankar. Jag skulle ha skämts ögonen ur mig och aldrig kunnat använda sockorna eller vågat erkänna att det var jag som stickat dem. 

Alltså återstod inget annat än att riva upp.
Nytt stickförsök, bråttom, bråttom. Otålig som jag var missade jag i beskrivningen och nu blev tån för kort. Grrrr! Far i huset tyckte att mitt stickande gick riktigt bra för med den här takten behöver jag ju inte nytt garn på lääääänge än! :)


Lite svårt att få en uppfattning av mönstret, men lite syns det ju där på foten i varje fall. Det var roligt att sticka med tunna trästickor, men tid tog det ju. Far i huset tycket det är galet med olika färg på tåspetsarna. Jag tröstade honom med att nu vet jag ju skillnad på höger och vänster fot! :)


Att avsluta den andra sockan tog alltså hela söndagen i anspråk. Bortsett då från att vi var på jättefint matigt födelsedagskalas och dottern var här på besök.


Garnet Fabel i den underbara färgnyansen, fick jag av Tarja i ett sockbyte i höstas.

Modell: Sunday Swing Socks från Knitty Summer 2009
Garn: Fabel (Drops), färg nr 161
Åtgång: 86 g
Stickor: Knit Picks strumpstickor nr 2,25


Vihdoin sain jotain valmista. Näitä aloitin jo syyskuussa viime vuonna. Kesti koko päivän saada toinen sukka neulottu. Revin auki kaksi kertaa... :(
Lanka sain Tarjalta syksyn sukkavaihdossa.
Malli: Sunday Swing Socks, Knitty Summer 2009
Lanka: Fabel (Drops) väri no 161
Menekki: 86 g
Puikot: no 2,25 Knit Picksin puiset sukkapuikot

4 kommentarer:

sny:si-10 sa...

Kauniit sukat:)

Inge sa...

Kiitos, ovat jo kovassa käytössä.

minnap sa...

minunkin on ollut tarkoitus tehdä nuo sukat, mutta nyt on olleet muut neulomishommat päällimmäisenä...

Inge sa...

Täälläkin on paljon suunitelmia, mutta sitten tulee aina jotain vastaan. Puhumattakaan UFO:ista...