söndag, november 06, 2011

En färggrann bukett

Från förra söndagen fram till i fredags hann jag med att skaffa mig en färggrann bukett med tidningar.

En del nyttiga, andra mindre nyttiga. 101 idéer och Allers Julmagasin är troligtvis sådana som i höststädningen nästa år sorteras ut till min svägerska. Moda och Suuri Käsityö kommer i postlådan. Bägge numren är sista exemplar före årsskiftet. Lite besviken var jag på Moda för jag hade väntat mig lite mera smågrejer att göra inför julen. Men den lilla bristen kompenserade jag med att köpa virktidningen Lea. Där hittade jag minsann massor av små dukar och annat juligt. Bara ett litet aber, nu måste jag ju köpa guld- och silvertråd också! :)

Moda ska förresten börja komma ut med åtta nummer nästa år, istället för sex, som hittills. Hoppas att inte priset stiger då.
Sandra Knit Trends måste jag ju bara köpa på grund av den vackra halsduken på pärmen och av bara farten åkte senaste numret av Kauneimmat Käsityöt också med i kundvagnen.

I e-postlådan trillade också senaste numret av Tekstiiliteollisuus' fina tidning ner. 80 sidor helt gratis. Den har jag beställt på svenska.

Senaste numret av LyckoKrysset är ett måste om jag råkar hitta det i RobinHood i Gammelby. Och det gjorde jag till min glädje i söndags för en vecka sedan. Hurra, hurra för att det finns svenska krysstidningar i tidningshyllan.

Allers inhandlade jag i fredags. Och tro nu inte att den fungerat som helgläsning. Nej, inte då. Det är Allers A-korsord jag vill åt. Lite dumt att köpa en hel tidning för den sakens skull, jag vet, men....
Alltså ja, överhuvudtaget så är jag ju inte särskilt klok...


7 kommentarer:

Alexandra sa...

Oj vad mkt gott för ögonen att inspireras av =) Jag har all tid i världen just nu att ligga ner & titta i gamla nummer + nya nummer med julinspiration så klart =) Längtar till jul - känna doften av glögg, apelsiner, lussekatter mm, ahhh =)

Inge sa...

Jo, en hel del finns här ju nog. Själv längtar jag till december, möjlighet till lite stillsamt pyssel och julmust. Ett helt ledigt veckoslut med enbart stickning och virkning som tidsfördriv skulle sitta fint!
Julen verkar bli en aning rörig här hos oss då ingen vet var den skall vara eller fira eller OM det överhuvudtaget skall firas. Sådant ger en mor gråa hår i förtid! :)

tilda sa...

Ja nog är det sååå svårt att kunna låta bli att köpa nya handarbets tidningar...men när det nu är så roligt! Jag kämpar emot så länge det går och sedan köper jag ändå:)

Inge sa...

Skönt att höra att det finns andra likadana. Besvärligt är det ju sedan när man skulle vilja göra så mycket...

Handgjorda drömmar sa...

Hej!
Ser att du också har svårt att motstå tidningar...
Vad kul att ha dig med i min utlottning!
Marie

Inge sa...

Tack! Tidningar är lite farliga, joo... :)

Anna sa...

ja det var en färggrann bukett :)