onsdag, februari 08, 2012

Fick en utmaning

Tilda har utmanat mig och jag kan förstås inte stå emot. Så håll i hatten:

Vad gjorde du för 10 år sedan?
Jobbade då liksom nu som datalärare både i grannstaden och numera hemstaden, Seniordatakurser, Word, Excel, Internet, personlig datahandledning osv. Åkte runt i hela östra Nyland.

Vad gjorde du för 1 år sedan?
Exakt för ett år sedan den 8.2 höll jag datakurs för utvecklingsstörda (beklagar men det heter fortfarande så i Finland!) och Teknikhörnan i grannstaden. Slutade faktiskt redan kl. 17.45 och var ledig på kvällen för den inplanerade kursen blev inte av p g a för få deltagare. Sportlovet hägrade då liksom även nu, endast en och en halv vecka kvar till ledigheten.

Vilka 5 snacks tycker du om?
Nötter av olika slag, allra mest cashew, Hot Rod -som är en sorts chips, äter dem rätt sällan faktiskt, Tuc-kex, ostvåfflor och hallonbåtar

Vilka sånger kan du utantill?
Massor av psalmer. Har nämligen gått i folkskola (ja, jag är så gammal!) på den tiden när man lärde sig sångtexter utantill. Till saken hör att jag dessutom har bra minne, vilket far i huset beklagar. Få se nu om jag minns alla sånger: Stilla natt, Härlig är jorden, Den blomstertid nu kommer, Blott en dag, Guds kärlek, Gud som haver, osv
Förstås kan jag de flesta texterna till ringlekarna också.
Sen kan jag förstås lite Runeberg också: Jag gungar i högsta grenen, Källan eller jag sitter Källa vid din rand. Tove Janssons Höstvisa, Modersmålets sång, Taube, Dan Andersson m.fl. Kan tyvärr inte räkna dem alla för då får jag sitta här hela natten.
Ska vi alltså sjunga lite? :)

Saker du skulle göra om du blev mångmiljonär.
Ge det mesta åt barnen och sedan bege mig ut på en livsresa utan mening eller mål.

5 dåliga vanor du har
Få se nu, ni vet ju redan alla att jag är en garnoman. Vad ni däremot kanske inte vet är att jag är jättelat, tyvärr är jag också totalt ointresserad av kläder, vilket innebär att det inte finns mycket gångbart att välja på. Somnar sällan från en bok, vilket innebär att det är livsfarligt för mig att lägga mig med en bok i nyporna. Tänk om jag blir så uppslukad att jag läser ända till morgonen. Är rätt envis, men det beror ju på att jag oftast har rätt i 99 fall av 100. Ibland är det ju bra att vara envis och inte ge sig.

5 saker du gillar att göra
Vara tillsammans, med familjen, med vänner, med kursdeltagare med...
läsa,
sticka eller virka, jobba och lära mig nytt.

5 saker du aldrig klär dig i
Päls, genomskinliga plagg, små toppar, bikini, one-piece, fast de kanske kunde vara sköna? Måste kanske begrundas lite...

5 favoritsaker
Handväskan (oftast en av märket Esprit), örhängen (fast jag annars inte är så där jättemycket för smycken), Nokian (men orkar inte trixa alltför mycket med den), datorn (fast det är ju mitt arbetsredskap) och förstås mina garn, handarbetsböcker, mönstertidningar mm som har med hantverket att göra.

5 bloggar jag ger utmaningen vidare åt (absolut inget tvång att delta):

Smycka
Soans pysselblogg

Nu är jag alltså avslöjad! :)

5 kommentarer:

tilda sa...

Bevars vad du kan många sånger...nu skäms jag riktigt! H.Tilda

tankar från mitt fönster sa...

Jag antar utmaningen men väntar till helgen. Ska iväg och ta cellprov på mina svullna lymfkörtlar i morgon. Inte kul!
Återkommer
Kram

Inge sa...

Tilda -> Int ska du skämmas. Har som sagt gott minne och tyckte om att lära mig utantill. Vissa sångtexter kan man ju nog undra över att de fortfarande finns i huvudet. Har dessutom varit med på en massa läger som barn/ung och t o m som lägerledare och då var det ju förstås allsång som gällde.

Kajsastina -> Tack för det! Ska bli kul att läsa. Hoppas körtlarna uppför sig och att det inte är nåt farligt. Sköt om dig och ta det varligt.
Kram

4U2 sa...

Jaha, min kommentar försvann. Jag tackade för att du bjöd på dig själv och bad om ursäkt för att jag dröjt så länge med att anta utmaningen! Men nu, nu har jag gjort det!

Inge sa...

Spännande läsning...