måndag, februari 17, 2014

Ända till klockan två

- Hela natten har jag stickat, ända till klockan två i natt, kvittrade min mor glatt i telefon i lördags.
På vändagen i fredags gjorde vi en liten rundtur tillsammans. Vi startade i Liljendal för hon hade ärende dit och så stack vi oss in till Sale. Där köpte hon förutom närodlad potatis också 4 nystan USVA-garn. Ännu mera garn köpte hon när vi besökte S-market i stan. Ytterligare åtta 100 grams nystan hamnade i hennes köpkorg. Och nej, jag uppmuntrade inte även om jag ju tycker att det är jätteroligt att hon vill sticka och är inspirerad. Jag hjälpte henne däremot att hitta stickor och köpa rundstickor för att spara på hennes axlar. Sedan lade jag upp maskorna åt henne och stickade de första varven. Idag meddelade hon att hon endast hade 15 cm kvar att sticka på sitt projekt. Det gick snabbt.

Vändagen firades alltså i min moders sällskap tillsammans med äldsta sonen. Vi hälsade också på i servicehuset i stan och hade med oss lite hjärtegodis.
 

På torsdagen fick jag så här fina tulpaner av mina kursdeltagare.

2 kommentarer:

Carita sa...

Tulpaner är nog ett av de bästa vårtecknen. Plusgrader och dripp-dropp också förstås. Och fåglarna, och solen som börjar värma!

Duktig mamma du har!

Inge sa...

Jo, så är det. Här har vi tyvärr inte sett solen, endast grått och vått och snö som smälter. Så tulpanerna lyser upp.

Mamma är nu inne på halsduk nummer två och har gjort ett helt eget mönster utgående från ett sockskaft. Härligt med sådan kreativitet och experimentlusta.