lördag, april 19, 2014

Tidig påskhare

Påskharen har varit ovanligt tidig hos oss i år. Dels försvann redan två stora fyllda påskägg iväg till grannstaden förra fredagen och dels fick jag en påskpresent på skärtorsdagen.

Det här är den trettonde halsduken min mamma har stickat i år. Mönstret är hennes eget påhitt och garnet är Novitas Puro Batik, 100% acryl. Det gör halsduken mjuk och skön. mamma vill inte sticka i luddigt material och inte heller i sådant ylle som blir stickigt mot halsen. Den här är över 160 cm lång.

Undrar om hon har börjat på sin femtonde halsduk redan? Måste ringa och kolla vad hon hade för sig i natt.


Och så fick jag de här fyra nystanen med Kaste, en blandning av bomull och viskos. Också de från Novita. Mamma köpte dem från Koria när vi besökte Novitas fabriksbutik i ABC för någon vecka sedan. Hon tyckte de blev för hårda halsdukar av det här garnet. Nu undrar jag vad jag skall göra med de här 400 grammen. En sommartopp? En sjal? Färgen är inte riktigt min så det måste nog bli ett alster åt någon annan.

Det roliga med att ha en mamma som stickar är förstås att nu är hon också intresserad av garn och förstår dotterns (alltså min) passion på ett helt annat sätt än tidigare. Hon fastnar nämligen själv i stickningen och tänker att bara ett varv till, ja, och så ett till och så ännu ett och hups! så har klockan hunnit bli tre på natten!


Inga kommentarer: