söndag, november 06, 2016

Julen är här!

Kära nån, vart har veckoslutet rusat iväg igen? Går det så fort för att jag har haft det så trevligt? Fullt av det ena och det andra, framförallt av umgänge och sådant gör ju gott i själen.

På fredagskvällen var jag iväg till mamma och umgicks med lillasyster och hennes familj, som återvände hem till det västra grannlandet igår.

Igår var det ju mera umgänge, så det är klart att tiden flyger iväg.

I fredags avslutade jag en kurs och fick en så fin amaryllis, som gåva.

Jag blev glatt överraskad, hade inte väntat mej detta. Kunde dock hålla de rörda tårarna från att falla. Jag blir allt blödigare i takt med stigande ålder.

Så vacker blomma. Tack för den!

I fredags var jag också iväg till mataffären, måste ju bunkra upp inför veckoslutet. Inspirerad av gåvan och tidigare jultidningar så gjorde jag ett litet inköp.
Jag kom i sådan julstämning mitt i allt. Huhuh! Vet inte om det beror på snön eller nånting annat...

Vid kassan fick jag vänta en stund och då riktigt skrek den här rubriken mot mej:
Julbaka med choklad. Ja, ja, jag ska göra det. Jag kan ju sätta bakverken i frysen. Det är bra att vara ute i god tid. Väl hemma insåg jag att vår pyttelilla frys är proppfull, så... 
Men här finns finfina recept, som jag garanterat kommer att baka endera dagen.

Julen är här, spelade jag för fulla muggar här, så far i huset begav sig ut på en rask promenad i mörkret. Och det utan reflex! Inte konstigt att blinkbilar alldeles nyss körde förbi utanför fönstret.
- Jag ska inte synas, sa han när jag grälade på honom.
- Jag hoppar i diket om det kommer nån.
Ja, se karlar!

Nu är det dags för mitt kvällste och lite mys i skenet av levande ljus. Sedan blir det sticka av innan det är dags att vika sig lodrätt mellan lakanen. 
Ha en riktigt skön söndagskväll. Här i Finland är det svenska dagen idag och då skallar Modersmålets sång, får vi hoppas. Alla här i landet gillar ju oss inte, tyvärr.

Inga kommentarer: