torsdag, november 10, 2016

En virkad poncho

Visst är ju 7:57 en lämplig tid att stiga upp på när man har sovmorgon?
Tydligen inte om ni skulle ha hört far i husets stönanden och bönanden i morse:
- Kan du inte lägga dej igen, snälla.
Haaa, hur skulle jag kunna det? Jag behövde få igång tvättmaskinen, behövde få njuta av frukosten i lugn och ro tillsammans med ett knepigt korsord. Om man har sovmorgon ska man ju ha nån nytta av den, inte sant?

Nu har jag sedan fått resten av förmiddagen att gå i arbetets tecken och snart ska jag iväg till stan på möte. Men före det måste jag berätta att jag gör minsann annat än bara köper tidningar och garn samt fyndar!

Jag virkar och stickar och ibland blir till och med nånting färdigt. Det ni, det trodde ni väl inte! :)

Den 29 oktober fick jag en virkad poncho färdig. Det var ett beställningsjobb, så mottagaren har valt både modell, garn och färger.

Modell: Virkad poncho, modell nr 3 i Novitatidningen hösten 2016
Garn: 7 bröder Polkka och Baby Wool (det ljusblå) från Novita
Åtgång: 572 g
Virknål: Nr 6
Stickor: Nr 4

Mottagaren ville inte ha fransar i nederkanten så jag gjorde en kant med kräftgångsmaskor istället. Och nu minns jag inte vad de heter på riktigt på svenska. På finska heter de i varje fall rapu = kräfta.

För övrigt så har här snöat så det står härliga till. Far i huset, som slungar vägen i grannbyn har redan hunnit tröttna på snön och vintern. Det gick fort. En knapp vecka har vi haft snö och så önskar han att den redan skulle ha försvunnit.
Själv har jag fortsatt julfeelis. Häromdagen föreslog jag åt far i huset att vi skulle ta fram juldukarna.
- Du är galen, väste han.
- Mmmm, men det gör inget då jag vet om det.
Stackarn han började muttra så där konstigt. Och ni skulle ha sett hans plågade min när jag föreslog att vi skulle tvätta köksfönstret och sätta upp en julig gardinkappa. Det gäller ju att vara ute i god tid, så man hinner med allt sen. Så visst kan vi väl börja stryka juldukarna redan?
Eller kanske det är bäst att koppla av med en finsk långfilm á la Galenskaparna!

Inga kommentarer: