torsdag, september 29, 2022

Knittlingtidning

– Du tog inte in posten, konstaterade jag besviket i måndags då bisin min kom hem.
– Nä, int kommer de nån post ändå.
– Jovisst kommer det, för det är måndag idag.
– Äh, det är bara reklam ändå, så det kan vara kvar i lådan.
– Men jag vill int att dom trottar och skrynklar posten sen på onsdan, som de brukar göra.
– Äh, du väntar åter på nån knittlingtidning.
– Nä, men det kan komma viktiga brev.
– Det tror jag int. Vi borde sätta upp en "reklam förbjuden" skylt på postlådan, så sku dom inga trotta.
– Men då blir du utan Puuilo, Motonet och IKH-reklam. Hur ska du klara dej då?

Igår kväll hämtade så bisin min in posten. Och mycket riktigt fanns där en handarbetstidning! Hur kunde han veta det? I synnerhet, som jag inte alls hade koll på det.
– Här har du nu din knittlingtidning, fnös han och kastade den på matbordet.
Det jag hade rätt i var att det fanns också hela två brev i postlådan!
Idag kom bisin in med tidningen, så nu kommer det väl inget i lådan förrän i lördag, då gratistidningen dimper ner i lådan.

Idag har det varit livat utanför vårt hus, för det har borrats i vägkanten då plogkäpparna har satts upp. Så nu får vintern komma. Snöröjarna är i alla fall beredda.

Själv är jag inte riktigt där än, alltså i vinterskick. Inte i höstskick heller för den delen. Härom dagen fick jag för mej att det skulle vara dags att skaffa en mellanrock nu till hösten, en mellanrock, som jag också kan ha sen i vår. Eftersom jag inte inom överskådlig framtid kommer att komma iväg till lämplig affär, så beslöt jag mej för att bekanta mej med utbudet på nätet. Men milda makaroner så svårt det är. Vad är softshell för något? Varför är alla rockar svarta? Murrigt bruna eller mörkgröna? Hallå, jag vill ha någonting grant och uppiggande. Se där, en gul rock! Men nej, ack nej, det var en regnrock. Men wow, nu hittade jag en rosa!! Tjohoo... men hallååå det var en pälsimitation i polyester, Nej, fy, bort det från mej. Suck! Får gå med min utslitna tunna svarta från 1990-talet ännu en säsong och hålla tummarna att den håller. Alternativt åka iväg till Eurokangas och... ja vad då? Det behövs förutom tyg, mönster, symaskin och framförallt en sykunnig person. 

Bra saker idag:
  • Vaknade före väckarklockan.

  • Känner hur livsandarna småningom vaknar igen. Dock inte så mycket att jag skulle orka städa! Det finns gränser för allt här i världen. Huvudsaken är att jag kan återgå till jobbet i måndag.

  • Yngsta sonen hämtade senaste numret av Allers från butiken åt mej idag. Och det var allt tur det, för både Storkrysset, A-korsordet och Klurifaxen har jag löst i förra numret, alltså nummer 39. Nu är snart Storkrysset i nr 40 också löst.
Önskar er alla en riktigt skön fredag!


Inga kommentarer: