torsdag, april 06, 2006

Äntligen....

...äntligen igår blev jag klar med den blåa curlingtröjan! Nåja, curling och curling, tröjan är ju egentligen flätmönstrad, tack och lov en lätt fläta, som ni kan se här: Tröjan är nu ett överloppsexemplar för det nästyngsta ättelägget vill inte ha den. Han påstår att den sticks! Håhåjaaa. Garnet är ju ylle förstås och skulle nog värma skönt i det snöslask vi nu titt och tätt drabbas av här i östra Nyland.

Far i huset tycker att jag inte behärskar fotograferandets ädla konst så han tog en sådan här bild själv!
Här har han placerat konstverket på coronabordet och även katten rymdes med på ett hörn. Fråga mig dock inte om det är katten Maraton, Vilda Matilda, Hector eller Lillus. För det är omöjligt att uttala sig om det från denna vinkel.
Herrtröjan i storlek S hittade jag mönster till i tidningen Moda nr 1/06. Det är modell nr 21 och det gick åt 750 g blåfärgat Alfa-garn. Det kostade 2,20 €/50 g när jag inhandlade det i Garnhuset i Borgå den 26.1.2006. Tröjans garnkostnader blev alltså 33,- €. Ett fynd! :-) Men vete fåglarna vad jag skall göra med den nu?
Jag använde rundstickor nr 5 och 6 och strumpstickor nummer 6 till ärmarna. Det är trevligt att sticka med rundstickor, för då slipper man det förhatliga sömmandet i slutskedet. Lite tungt blir det ju förstås om man har en jättestor tröja att hålla i famnen.

Här är mitt nästa projekt, som jag påbörjade redan förra veckan:

Det skall bli en trekantig sjal. Jag började med stickor nummer 9 och resultatet syns till höger. Det blev inte riktigt som det var tänkt, så i tisdags prövade jag med stickor nummer 10 och det blev ju betydligt bättre (till vänster). Här är använt garn av Sandnes; Kitten Mohair, Mandarin Classic och det underbara effektgarnet Chili. Det kliar i fingrarna av att få sticka, men jobbet måste också skötas. Det här är ett beställningsjobb och modellen hittades i Sandnes mönsterhäfte för sjalar.

Redan i februari fick jag den här lilla boleron färdig:
Den fick dottern och hon uppskattade sin överraskningspresent. Den är stickad av Sandnes Alfa Glitter-garn med stickor nummer 7 och runt halslinningen har jag virkat med virknål nummer 5. Modellen hittade jag i tidningen Moda nr 5/05 modell 22. Garnet hittade jag i Garnhuset, nedsatt med 15%, så garnet kostade 3,51 €/50 g.

Alla fotografier idag är tagna med mannens nya
Nikon D50 kamera och jag är verkligen imponerad av resultatet jämfört med vår lilla Canon Ixus. Glad är jag också över att överföringen av bilderna gick så galant och smärtfritt. Ibland kan ju tekniken liksom strula till sig av någon konstig anledning, men nu fungerade det som på räls.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Oj, oj vilken fin tröja! Och skön är den också!

Inge sa...

Vad roligt att du gillar den. Hoppas att den värmer skönt ifall det är kyligt på Pellinge i maj!

Anonym sa...

Trevlig blogg!
Vilken talang!
Hare bäst - och ta det varligt!