fredag, april 08, 2011

Vidgat vyerna

I dag har jag igen varit ute och vidgat vyerna. Närmare bestämt åkte jag iväg västerut till huvudstadsregionen eller metropolen, som de så gärna vill kalla den, de som bor där alltså. Bussen var fullastad med muntra hantverkare, ni vet sådana där fantastiska människor som stickar, virkar, syr, väver och jag vet inte allt vad...
Den äldsta en bra bit över 80 år och den yngsta 18. Kul och givande dag, men nu har jag drabbats av stor ångest. Jag kom ju inte tomhänt hem därifrån.... HUUUU!
Ja, och nu hjälpte inga förståndiga listor i världen. Jag hade ju nog med mig lappen med alla de där borde-skaffa-grejerna. Skippade ganska mycket och riktade istället in mig på vårliga och somriga garner och t o m ett julrött glittrigt virkgarn. Det gäller ju att vara ute i god tid, inte sant? Tänk om det skulle ta slut. :)
Ja-a-a, vad kan jag säga? Annat än att ni skulle bara ha sett allt det ljuvliga jag lämnade kvar i affären. :)
Som ni ser är jag både förberedd på påsken, våren, sommaren och julen! De tre nystanen med Ragge sockgarn, längst framme, fick jag på köpet. Gratis var också en hel mängd med mönstertidningar och blad, men jag orkade inte bläddra i alla så jag nöjde mig med sjalmönstret. Och det tog jag enbart för att där fanns beskrivning förutom på svenska, finska, engelska också på tyska. Tänkte att det ju kunde vara trevligt att lära sig tyska sticktermer också. Det kallar jag att vidga vyerna minsann.
Påsen med de vita bomullsgarnen är från Trysil, så de bara måste jag ha...
Orkar inte räkna mängder, eller egentligen vågar inte, mera i kväll. Min goda nattsömn kan bli förstörd. :)

8 kommentarer:

tilda sa...

Tänk vad kuddorna räddade mig undan:) Se avundsjuk är jag inte...bara piki-lite. Härliga garner!

Inge sa...

Ja, du får nog krama kuddorna lite extra för att du räddades undan hamstrandet. :)
Men hela resan var trevlig. Så härligt att träffa likasinnade, få nya ideéer och inspiration.

kajsastina sa...

Det var inte litet du handlat. Färgerna är otroligt vackra. Jag stickar ju inte lika mycket, men blir ändå avundsjuk. Det är roligt att starta något nytt projekt.
ha en skön söndag!

Inge sa...

Tack! Jag hade faktiskt en riktigt härlig söndag tillsammans med min mamma. Vi hade det så skönt tillsammans. Glömde tid och rum.
Hemskt nog är ju det där faktiskt mycket garn. Suck. Men tröstar mig med att jag gav bort rätt mycket i födelsedagspresent i lördags. :)

4U2! sa...

Åh, nej, inte skulle jag kunna göra sådana besök ... kan inte behärska mig!
sv: försöker inte bli ... bitter ...

Inge sa...

Det är svårt, men övning ger färdighet, så jag börjar bli rätt luttrad vid det här laget och köpte ju faktiskt INTE sååååå mycket. I synnerhet med tanke på att jag siktat in mig på 650 g bomullsgarn till en spetsstickad tröja åt mig själv och jag köpte inte det garnet! :)

Duktigt gjort av dig. Håller tummarna för dig.

Pysselfarmor sa...

Men oj....vilka kap! Nu har du att göra ett litet litet tag i varje fall
;-)

Inge sa...

Ja, det har jag ju och så till den milda grad att jag inte ens vet var jag ska börja. :)