söndag, januari 15, 2012

Psykedelisk stjärnfilt

Över en vecka har det gått sedan mitt senaste inlägg. Aj, aj, inte bra, men verkligheten hann ikapp mig i tisdags och en seg influensa har nästan däckat mig. Men bara nästan.

Sista veckan i december fick jag äntligen den psykedeliska stjärnfilten färdig. Och det var nog på tiden för jag började virka på den redan i spetember (9.9.2011). Yngsta sonen har tittat mycket misstänksamt på alstret och kommenterat:
- Nu behöver du nog en hippiebuss till det där.

Men jag tänker klara mig utan en dylik buss. Kan inte rå för att jag förälskade mig både i modellen och garnet, Novita 7-bröder Raita (=rand). Såg faktiskt en sticka sockor av det här samma randiga garnet då jag besökte stickcaféet för över en vecka sedan. Och sockorna var riktigt snygga. I den här filten virkade jag också in restgarnet i orange från benvärmarna.  Om jag hade haft både mera ork och framförallt tid hade jag säkert hittat mera restgarn att virka in, men nu fick det bero. Funderade i något skede på att köpa ytterligare några nystan till av det randiga garnet, men då skulle jag nog aldrig ha blivit färdig. Så de fem nystanen på 150 g/styck fick räcka. Sedan tog jag lite enfärgat garn till sista varvet och jag avslutade med ett varv smygmaskor, trots att det inte nämns i mönstret. Men jag ville ha lite stadga i filten.

Visst är det häftiga färger? Kan Tilda så kan jag också! :)
Modell: Mönster från nätet.
Garn: Novitas 7 bröder  och 7 bröder Raita
Åtgång: 82 g 7 bröder och 750 g 7 bröder Raita = 832 g
Virknål: 4,5
De strategiska måtten: 90 cm från mitten till stjärnspetsen.

Och vad ska jag nu göra med filten? Jag har ju ingen hippiebuss. Vågar inte ge den åt nån av sönernas flickvänner/sambos. Hmmmm, undrar när dotterns sambo har födelsedag? :)

9 kommentarer:

tilda sa...

Häftigt!!!Nog piggar den upp vilket hem som helst:) Men nämns du ge bort den...

Tina sa...

Jisses vilken härlig filt!

Smycka sa...

Tycker den blev urläcker! Måste göra fler filtar känner jag. Fast först måste jag göra klart mina beställningar. =oD

Mmatilda sa...

Jättehäftig! Varför ha den i nån buss (särskilt om du inte har nån buss) - du har säkert nån soffa att slänga den på så den syns hela tiden!

Inge sa...

Hej! Tack för alla vänliga kommentarer om filten. Nu blir jag plötsligt osäker. Ska jag behålla den själv? Den har faktiskt varit skön att ha i famnen under arbetets gång. Men, nej, jag skall nog ge bort den, vilket var min ursprungliga tanke. Våra katter skulle annars bara förstöra den, tror jag.
Men visst skulle den vara häftig över soffryggen, hmmm...
Filten är förresten riktigt rolig att virka. Hade tänkt virka en julduk enligt samma mönster. Men sedan började jag på helt andra saker, så det får bli till senare, kanske?!

Iréne JB sa...

Jag tycker att filten är superfin! Härliga färgskiftningar. Tror att den vann på att du bladat in lite enfärgat. Vi har för få filtar hemma har jag upptäckt, tjejerna gillar att gosa in sej i filtar framför TV:n. Frågan är bara hur en stjärnfilt passar att gosa in sej i? Tål att tänka på. Har ju inget annat på "vill-göra-listan".

Inge sa...

Går riktigt bra att gosa in sig med stjärnfilten. Den måste bara virkas tillräckligt stor. Vill man ha en fyrkantig filt kan man ju virka ut mellan uddarna. Så tänkte jag först göra med enfärgat garn, men så kom jag på andra tankar.
Oj, min "vill-göra-lista" är minst en kilometer lång...

Anonym sa...

Filten är fantastisk,
Jag hittar uínte direkt emailadress till dig på bloggen och skulle vara glad om du kontaktar mig per mail. Har frågor om kontstickade strumpor den 6 juli 2010.
Finner endast detta sätt att kontakta dig.
MVH
Tuulikki L
email: myminis@gmail.com

Inge sa...

Hej Tuulikki!
Tack!
Så slarvigt av mig att ha "gömt" min e-postadress. Den finns nog långt nere på högra sidan sidan under min Facebookprofil, men jag ska genast åtgärda det hela och lägga ut den lite synligare. För det är trevligt med kontakt med likasinnade:
Skickade e-post till dig,
hälsar
Inge