söndag, december 01, 2013

Tammerfors tur-retur

Oj, oj, vad tiden går snabbt. Lika snabbt som det den här tiden blir mörkt på eftermiddagen.
November var en minst sagt arbetsdryg månad för mig och jag hann inte med så mycket fritid över huvudtaget. Mina bloggar låg i träda, min närvaro på Facebook var det lite si och så med ända tills kursen i FB började i grannstaden. Då var jag ju tvungen att lägga på ett kol och aktivera mig.

MEN nu gott folk! I'm back!!! Ja, alltså tror jag nu så här i början av månaden och inbillar mig att jag ska hinna med ett blogginlägg åtminstone varannan dag. Få se hur det går för det finns ju femtioelva andra saker som jag också ska göra. En del jätteroliga och andra handlar om jobb och projektrapporter. En någorlunda bra balans får man ju hoppas.


Lite fritid hann jag ändå med i förra månaden och åkte då iväg till Tammerfors och den stora hantverksmässan där. Jag åkte med buss från grannstaden söndagen den 17.11 och hade knappa tre timmar på mig att vandra i den stora Pirkkahallen. För mig räckte tiden riktigt bra till. Jag skulle ju inte ha någonting märkligt liksom och jag skippade både "modehallen" och "smyckeshallen".
På lördagen (16.11) hade där varit 100 000 besökare. Huhu! Tur att jag inte var där då. Skulle garanterat ha fått panik för knappast kom man åt att se eller känna på garn alls då.

I min stora handväska hade jag med mig en stor blå ikea-kasse. Jag lyckades smuggla in den till mässan utan att mina två "väktare", som skulle hålla koll på mina eventuella garnexcesser fick syn på den. Tur var ju det för jag behövde den eller nåja... jag handlade faktiskt inte så mycket, kan ni tänka. Jag smet faktiskt också från mina vakter och inom loppet av en timme hade jag handlat det garn jag dels ville ha och dels inte kunde motstå. MEN obs! Jag köpte faktiskt inget garn som jag inte visste exakt vad jag skall ha det till.

Det jag absolut skulle ha var rosa bandets sockgarn från Taito. Det hade jag bestämt mig för redan innan jag åkte hemifrån. Och det ska bli sockor åt ingen annan än mig själv. Det är på tiden att jag också får hemstickade sockor, inte sant?
Att det sedan råkade följa med ett mönsterhäfte på fina sockor för fem euro i den härliga kassen jag fick är en helt annan sak. Som det står på kassen: "Med värme för de finländska kvinnorna". Och nu hade jag då understött dem samtidigt som jag köpte garn och mönster. Ja, ja, jag har nog köpt andra rosa bandet grejer också.
Inspirerad av Tilda och hennes reflexmössor var jag ju också tvungen att gardera mig och låta lite reflexband slinka med ner i kassen.

Från Taitos stora mässmonter gick jag till en betydligt mindre och klappade om den ena silkeshärvan efter den andra. Till sist så ville den här härvan med mig hem. Och mitt löfte till trots så vet jag inte med säkerhet vad det ska bli av det här garnet. Får väl lov att ligga till sig en låååååååååååååååång tid innan jag alls vågar börja använda det. Kanske någon sorts sjal/halsduk?

De här härvorna måste jag ju bara ha när jag nu en gång fick chansen. Hellre köpa direkt än via nätet, eller hur? Ska bli en sjal.

Och så gillar jag Vihreä Vyyhti. Där hittade jag det här sockgarnet. Gissa vad jag skall göra med det?

Ett besök hos Titityy var ju bara ett måste. Därifrån köpte jag de här ljuuuuvliga små nystanen. De ska också bli en sjal, men nu har jag redan lyckats tappa mönstret som jag hade hittat på Ullaneules sida. Håhåjaa...
Summasumarum: 750 gram garn. Visst var jag realistiskt försiktig i mina anskaffningar?

En riktigt skön första advent till er alla!4 kommentarer:

Anonym sa...

Sooommm jag har väntat på ett inlägg... Och speciellt på ett från Tammerfors-mässan, för att få veta vad du inhandlat! He-he, det blev ju inte lika mycket som då vi shoppat tillsammans på galna garndagarna i grannstaden :)
hälsar stickväninnan

Inge sa...

Förlåt att jag varit mer än lovligt slarvig. Har drunknat i jobb, men nu i december börjar jag kunna andas igen. :)
Ja, tänk så sträng jag var med mig själv. Köpte endast det där silkesgarnet så där på impuls utan att veta vad jag ska göra av det. Galet billigt garndagen i grannstaden är ju sedan en helt annan sak. Då ska det ju köpas! :)
För att nu inte tala om vår tripp till grannlandet...
Och konstigt nog, man skulle ju kunna tänka sig att jag redan har alla sorters och färgers garn, men icke. Igår när jag fick för mig att jag skulle virka pannlappar i brunt, så inte hittade jag sådant garn i mitt stora lager. Suck! Borde jag kanske gå och inhandla lite mera garn? :)
Man kan väl inte ha för mycket garn?

Anonym sa...

Nej, man kan inte ha för mycket garn! Din svägerska (och min jobbkompis) nämnde idag på lunchen att hon på julmarknaden på torget såg skymten av en garnförsäljare. Så efter jobbdagens slut var jag ju då tvungen att kolla saken och hittade en garnförsäljerska från Estland. Köpte några nystan i flerfärgat angoragarn. Försäljerskan påstod att garnen var estniska, men på banderollen stod det Made in Turkey!! Men de har ju fint garn där också och dessutom tyckte jag att nystanen var ganska förmånliga.
H: stickväninnan

Inge sa...

Bra, tack, precis vad jag behövde veta. Nu behöver vi bara övertyga far i huset om sakernas rätta tillstånd.
Oj, sjuttons, sjutton ändå och jag som totalt missade julmarknaden på grund av jobb i grannstaden. Suck och stön!