onsdag, augusti 27, 2014

Garnambulans

Idag hamnade jag ut för far i husets snabba ryck och iväg iväg. Hann knappt innanför dörren när jag kom hem från jobbet innan vi skulle iväg österut. Inget illa i det, men jag hade en hel del annat som skulle fixas på datorn så här sitter jag nu mitt i natten och får igen skjuta upp de lite mera krävande digitala jobben till i morgon och hoppas att jag är piggare och mera skärpt då.  Å andra sidan bjöd far i huset gäster till i morgon kväll så det blir inte stort bättre då heller.

Idag var vi iväg med dotterns Adam plåtlåda och fick den besiktigad. Sedan beslöt vi oss för att vara lite äventyrliga och tog en liten omväg hemåt. Lite bonus måste väl fadern få för välförrättat jobb? Så från Fredrikshamn körde han till Inkeroinen där vi hittade en stor Robin Hood-affär mitt ute på en åker. Den här gången var det tack och lov ingen rusning, såsom i måndags. Rätt sansat vandrade vi omkring och fyllde kundvagnen med kattmat. Inte heller i den här garnhyllan fanns det garnet mamma är på jakt efter för att kunna avsluta en halsduk åt sig själv. Hittade det ju inte heller i måndags. Nu har det ju kommit in en massa nya höst- och vintergarner så en hel del andra garnsorter har helt enkelt rensats ut.

Snälla som vi är beslöt vi oss för att åka via Koria och Novitas fabriksbutik. Och kan ni tänka er, jag fick gå in alldeles själv!!! Far i huset visade stort förtroende, ett förtroende som jag inte svek för jag köpte endast sex nystan åt mamma och inte ett endaste ett åt mig själv. Det ni!
Det här är annars ett mycket farligt ställe för en garngalning (= farligt för mig). Den här gången agerade vi garnambulans och levererade garnet genast i kväll åt min mamma. Hon blev hellycklig. Det finns inte så mycket annat att göra än att sticka då regnet bara öser ner.

Inga kommentarer: