tisdag, augusti 26, 2014

Testa håret

Igår var det stressigt värre här i huset då en drös med karlar bestämde min tidtabell. Det började med överraskningsgäster till frukostbordet då nya husbonden med sambo inte hade något att äta hemma hos sig. Tur då att vårt kylskåp här är fullt av allt möjligt. Dock hade jag inte vare sig kamomillte eller honung i skåpen. Allt det hade jag ju lämnat kvar i gamla huset.

Den unga husbonden meddelade vidare att han vill ha mat klockan 16. Och nu blev det fart på mig. Snabbt som sjutton tillredde jag pripelsås (=sås på köttfärs) och sade bestämt ifrån åt far i huset att han skulle sätta på potatisen. Själv räknade jag med att vara hemma först vid halv fyratiden och eftersom unga husbonden skulle iväg på kvälls/nattjobb så var det bäst att hålla tidtabellen om han alls skulle få någonting i sig. Om ni undrar varför jag alls ställde upp som hushållsslav så beror det på att sonen varit lite krasslig och sambon kommer hem från sitt jobb när han åker iväg så det blir ingen gemensam middag för dem.

Och jag då, vad skulle jag göra i stan? Jo, äntligen, äntligen kom jag iväg till frissan. Hade inte klippt håret sedan den 4:e april, så det var risigt i överkant. Jag skäms lite grann över att jag är en så dålig frissakund och över att jag inte sköter om mig själv bättre, men... ja det är nu inte min starka sida att beställa tid och sedan sätta sig ner i stolen och njuta.

Jag störtade hem och fick förstås ta hand om potatiskokningen. Efter middagen försvann far i huset och gav stränga order åt mig att jag skulle vara beredd. Höh, där satt jag sen snällt hemma och väntade medan han grejade på vid det gamla stället.
Klockan kvart över sju dök han upp här i huset och så skulle vi iväg med blixtens fart till Robin Hood. Vi har 24 km dit, det tar ungefär 20 minuter att köra och affären stänger klockan 20. Och jag vill inte vara ute och flåsa genom butiken på knappa 15 minuter. Suck!


- Men nu kan du ju testa håret, sa far i huset övertalande.
Bläh, det ändrade ju inte på grundförutsättningarna, men frissan hade gjort ett bra jobb och jag är ju snäll så på sju röda sekunder stod jag vid bilen och väntade på far i huset.

- Idag ska du sen inte tala data med karlar, sa far i huset när vi steg ur bilen vid Robin Hood. Han nämnde till all tur inget om vare sig garn eller tidningar för då kanske jag skulle ha exploderat.

Mellan hyllorna råkade jag på en okänd karl som vänligt tilltalade mig och frågade var kassorna fanns och funderade sedan på att ta lotto osv.
I bilen började jag fnissa. Håret fungerade ju!!! En främmande man hade sett mig och inlett ett samtal med mig. Far i huset var lite skakad.
Och jag hade varit lydig och inte alls talat data såsom hänt de senaste två gångerna jag varit i Robin Hood.


Och lite tröst måste jag ju ha för språngmarschen i affären så den här tidningen med tryckfel på pärmen fick slinka med till kassan.


I Kreativ stickning nr 4/2014 hittade jag den här fina modellen, som jag skulle vilja göra i vinter. Den ser skön ut. Tror ni jag har lämpligt garn till den?
 

Inga kommentarer: