söndag, november 02, 2014

Julafton hela veckan

Det började i måndags:
Jag fick ett presentkort på 30 € till den lokala garnaffären i stan

och en vacker blombukett. Och då hade jag inte gjort någonting annat än mitt jobb. Rörd och tacksam.

I tisdags hann jag till min stora glädje delta i stickcafé i stan. Vi hade så roligt mellan stick- och virkvarven. Vi skrattade så tårarna rann. En av de snälla damerna gav mig en splitterny vit blus. Oj, tack!
I onsdags hade far i huset fixat till kontoret så att jag nu har min datahörna som jag vill ha den. Nu har han sedan jobbat på med hyllor och skåp så snart är allting på plats. Evigt tacksam är jag.

I torsdags fortsatte julafton: Fick en bukett eterneller, som doftar sommar.

Fick en flaska glögg (21%) och ett spännande Nalle Puh-paket,
som innehöll ett vackert ljus i precis mina färger. Jag uppskattar verkligen omtanken allt från valet av presentpapper till den härliga färgen på ljuset. Tack!

Och så fick jag en Lyckobok. Den står nu här på mitt databord, så om det krånglar till sig kan jag läsa några rader och riktigt känna hur lyckligt lottad jag är.

På kvällen hade vi en gäst från Tyskland. Hon gav mig en vacker pashminasjal

och sin mammas fina garner, som hon städat ur barndomshemmet. Nu blev det 378 gram till i mitt garnlager. Far i huset hickade till, men vad kunde han göra? Så rörd och tacksam för att ha fått fira julafton i en veckas tid.

Och inte nog med det. Den gångna veckan var också en kulinarisk höjdare.
I måndags började det på dagen med hembakta semlor (frallor) och bondost (äggost) i Hindersby och på kvällen bjöd nästyngsta sonen och hans sambo på köttfärsröra och spaghetti till middag.
I tisdags på stickcaféet kalasade jag på citronmarängpaj. Mums. Det syrliga som möter det söta... Så glad att de hade den i kakvitrinen i tisdags.
På kvällen dök igen nästyngsta sonen med sambo upp och bakade scones till kvällsteet och så inledde vi också glöggsäsongen.
I onsdags blev jag bjuden på hembakat surbröd (rågbröd) med ost på i Hindersby och senare på kvällen då jag kom hem bjöd far i huset på jordärtskockspuré och älgkött. En kulinarisk höjdare.
I torsdags hade vi avslutningskaffe i stan med grundkursen i data och då dukade kursdeltagarna upp idel läckerheter: Skinkpaj, nygräddade bullar, blåbärskaka och chokladkex. Oj, oj, oj, så mycket gott.


I fredags visade igen far i huset prov på sina kulinariska talanger och bjöd svärmor på middag. Vi kalasade på onsdagens rester, jordärtskockspuré och älgkött samt fräsch sallad och vackert upplagda rårivna morötter.
Igår var det min tur att laga mat och då gjorde jag makaronilåda. Mamma skickade nybakt varmt jästbröd till oss.
Ikväll har igen nästyngsta sonen med sambo varit här. De stekte plättar åt oss allihopa. Mumsfilibabba. Det är bra med sådana här matgäster som dyker upp och tillreder maten här i vårt kök. Mera sådant, tack!
Imorgon blir det väl som vanligt igen, fast vem vet vad allt som kan hända...


2 kommentarer:

tilda sa...

Oj så mycket roligt på så kort tid! Och ännu det att nån annan lagar maten...nuuuu blev jag avundsjuk:)

Inge sa...

Det förstår jag och inser också att jag är priviligerad. Igår väntade också middagsmaten och färdigt dukat bord när jag kom hem från jobbet. Lyxigt värre! Tur att jag i tiderna lät barnen husera i köket.