lördag, oktober 29, 2016

Stamkundskväll

Oj, vart har den här dagen tagit vägen? Nu är det redan mörkt ute och jag har inte ens hunnit med hälften av allt det jag planerade i morse när jag steg upp klockan halvåtta. Håhåjaa. Men hej, ponchon är färdig! Det var väl ändå duktigt gjort av mej? Har dock inte hunnit fota den ännu, så ni får ge er till tåls lite.

I torsdags var jag iväg på Stamkundskväll till grannstaden till farliga butiken! Jag var i gott sällskap med stickväninna B. Vi fick tips om garnnyheter, fick se stickade plagg på catwalken och träffa en livslevande stickdesigner, som kommer att ge ut en bok nästa höst. 
Modellerna nu just är stickade med grovt garn och grova stickor, alternativt fluffiga tunna mohairtröjor och jumprar i spetsmönster. Alpacka, mohair, ylle och merino är det som gäller i vinter. 


Vi blev bjudna på saft samt kex och ost. Vi skulle ha kunnat delta i en workshop där man fick virka domherrar, men stickväninnan betackade sig. 
Och så, ja så fick man köpa garn och tillbehör med -20% rabatt. Det ni! :)

Det här underbart mjuka garnet Touch från Sirdar måste jag ju bara ha. Garnnyhet! Färgen är kanske lite väl häftig. I värsta fall får kragen bli en julklapp. Skall stickas med 10:ans stickor så det lär gå fort. Borde nog ha tagit en massa nystan, så skulle alla kvinnliga släktingar fått en krage till julklapp. Tror ni att dom skulle ha blivit glada då? :)

Rosettsockorna har jag gått och funderat på redan en längre tid.
- Ta nu det bara, sa stickväninnan B om det här paketet. Och förstås är jag mycket lydig då det gäller garn. Här finns alla färger: Vitt, grått och det där rosa/cerise. borde jag sticka dem åt mej själv?

Ett annat paket som jag bara måste ha, var det här ljuvliga Baleno. Det här ska enligt uppgift räcka till en tröja, men jag kommer kanske på andra tankar, vem vet?

Lite julinspiration är aldrig fel. Jag funderar fortfarande på den där stickade kransen av papperssnöre. Kanske jag skulle slå till nu i höst och köpa det där paketet med ljusslingan och snöret?

Den här var nedsatt med -50%, så jag passade såklart på fastän jag inte skall ha mera tidningar. Det hemska var att jag köpte en Knitsimple till, som också var -50%.

De här ser lockande ut, men... nä, till vem skulle jag nu sticka sådana här... 
Nä, bäst att få nånting annat av det påbörjade färdigstickat...
Eller borde jag kanske ändå virka lite... fundera ut något mönster själv?

Tack till stickväninnan B, tack till chauffören och tack till dottern för morsdagspresenten, som nu är inlöst!

Inga kommentarer: