söndag, februari 26, 2017

Finlandshamburgare

Sent på eftermiddagen igår, ja det hann redan nästan bli kväll, så var jag iväg med far i huset och son till grannkommunen. Vi hamnade i hamburgerbaren och där, där vet ni kan man beställa en Finlandshamburgare! Ser ni precis allting går att koppla till Finland 100 år.  
Allting går att sälja med mördande reklam!

Nå, vad är det då, som gör denna hamburgare till just finländsk istället för amerikansk? Brödet? Knappast, då skulle det ha varit ett rågbröd. 
Biffen är vanlig köttfärsbiff och baconet också helt vanligt. Sallad, inlagd gurka, tomatskivor och hamburgersås hör ju till vilken hamburgare, som helst, inte sant? Det jag inte vet med säkerhet är om skivor med röd lök hör till eller om det är något extra. Det är så jättelängesedan som jag har ätit hamburgare.

Det finländska i den här hamburgaren var smältosten, Koskenlaskija och lingonsylten. Ni ser det där röda på bilden, som skymtar fram. En riktigt bra och spännande kombination. Och faktiskt riktigt gott. Men inte kommer jag ändå att bli storkonsument av hamburgare på grund av detta!

Inga kommentarer: