lördag, mars 04, 2017

En gråtrist fredagseftermiddag i mars

Vad kan man göra en gråtrist fredagseftermiddag i mars? Jo, man kan göra som jag gjorde igår! Jag skyndade mej hem från jobbet i grannstaden, slängde i mej en smörgås på stående fot och följde med far och son, som skulle iväg på ärende till Kouvola. Med oss på färden tog vi min hulda moder. 

Karlarna skulle iväg till ett ställe i närheten av Veturi och avsikten var att mamma och jag skulle ha besökt köpcentret. Men vi funderade lite vad vi nu egentligen skulle där och göra. Skulle vi köpa kläder? Nej. Skulle vi köpa skor? Nej. Nånting till hemmet? Nej, nej, nej och åter nej. Jag skulle inte ens till bokhandeln för jag hade ju redan fått mina efterlängtade korsordspennor

Så vet ni vad? Jo, vi beslöt med mamma att vara extra modiga och våga oss till ett annat K, nämligen Koria och där finns inget mindre än Novitas fabriksbutik. Huuu... Mamma skulle minsann dyka i billiga garnkorgen, men jag skulle inte ha nånting, absolut inte.

Men det här fick jag i varje fall:

Fem nystan Nordic Wool, 250 g.
- Jag kommer inte att sticka nånting åt barnbarnsbarnet, men det kan du ju göra, sa min mamma. Och jag lyder alltid mamma, så...


Av det här garnet har min mamma stickat en superfin halsduk. Ett nystan = 50 g, räcker till ett par tågsockor modell mindre.


Och nånting nytt måste jag ju bara få testa, så tre nystan, 150 g,  av denna säsongs nya garn, Cotton Soft, fastnade i nyporna. Och nej, jag har faktiskt inte köpt garn! Jag har fått det! Och det är ju den lilla skillnaden, som räknas eller hur? Tack mamma!

Idag har jag varit på en fin femtioårsfest med middag och allt och ikväll har jag varit på revypremiär. Men nu måste jag krypa i säng, för det är tidig väckning imorgon då jag skall bege mej ut på nya äventyr. Ha nu en riktigt skön söndag!

#blogg100_2017_4

Inga kommentarer: