torsdag, augusti 31, 2017

Sommarens sista dag

Idag är det sommarens sista dag. Dock ser det mera ut som höstens första dag. I morse när jag vaknade före klockan sju var det dimma och mörkt. Hoppas att det inte regnar ikväll för jag ska iväg västerut ända förbi grannstaden till följande kommun. Har inte varit där på jättelänge, så jag tror bestämt att Astrid får göra mej sällskap. För min del blir det nu veckans andra lärarmöte. Det tredje för höstterminens del sparar jag till nästa vecka.

- Du har ju inte hunnit med nånting, utropade min hulda moder tidigare den här månaden, närmare bestämt den 7 augusti, då jag meddelade att nu har jag varit första dagen på jobb efter sommarlovet.
Vadå, inte hunnit med nånting? Hela mitt liv har ju vänts upp och ner i sommar. Visserligen har jag nu kanske inte gjort så mycket rent konkret, men... ja... sommaren började ju ovanligt bra då lilla M föddes. Och jag går fortfarande omkring med ett sådant där fånigt leende på läpparna när vänner och bekanta frågar:
- Hur är det? Hur har sommaren gått?
- Jag har blivit mommo, är mitt standardsvar. Men nu lovar jag att lugna ner mej och börja ta det här med datakurser på allvar istället!
Minst en gång i veckan har jag hunnit träffa lilla M och det har varit underbart.

Och jag har hunnit hasta hit och dit. Tagit mej ända till Vittis och det hela två gånger. Jag har träffat en massa trevliga människor, blivit bjuden på middag av tyskar och haft dem som gäster och varit på picknick till Struka.
Jag har varit kulturell, gått bland annat på utställningar och deltagit i musikevenemang av olika slag.
Lite har jag hunnit sticka och båda babyplaggen är färdiga och levererade åt lilla M. Har endast visat ett här, men lugn bara lugn det andra kommer hit i sinom tid.
Jag har läst en hel del och jag har sorterat mina handarbetstidningar.
Jag har skrivit en hel del i den lokala tidningen.

Och jag lyckades framförallt samla alla barn till en brunch mitt i sommaren.
En superhärlig sommar om ni frågar mej. Och i ärlighetens namn: Vad mera borde jag ha hunnit med?


Inga kommentarer: