lördag, september 23, 2017

Tidningar och tidningar

Igår följde morfar i huset med till grannstaden och det var riktigt skönt, för han rattade min Adam-plåtlåda. Lyxigt värre för mej, som kunde luta mej bakåt och sluta ögonen och väl framme inte alls behövde fundera på parkeringsplats. En plats, som annars är svårfångad i grannstaden.

Morfar i huset har nämligen fått stränga order av sin svärmor (ja, ni vet, alltså min hulda moder) att han ska bland annat leta efter en viss sorts lampa och soffa från återvinningscentralen. Snäll som han är, så tänkte han igår, nu eller aldrig. Och det blev alltså nu då igår. Jösses, nu blev det tempusglatt här så det förslår.

Så medan jag undervisade så det stod härliga till, gjorde morfar i huset grannstaden osäker. Jag hade snällt gett honom en tjugolapp att handla för. Det var ju ändå fredag igår! Han kollade förstås i återvinningscentralen. Där höll dom på att riva pärmarna från böckerna för att kunna återvinna både pappret och pappen. 
Ååååh, mitt bibliofilhjärta gråter, men... ja, jag ska ju inte ha mera böcker, så... Till all tur var jag inte där för jag är bombsäker på att jag skulle ha fått för mej att rädda några exemplar.

- Här ska du få, sa morfar i huset då vi kom hem.
- Vaaaa, frågade jag och spärrade upp korpgluggarna.
- Ja, du är ju intresserad av bilar.
- Men jag kan inte börja med nån ny hobby nu. Jag har inte tid.
- Men jag hitta dom här och du har säkert nytta av dem. Nu kan du kolla V8 och V6-motorer.
- Åååååh, men...
Ja, vad ska en hårt pressad kvinna säga när hennes man snällt köper en present för de fredagspengar han fått? Antar att jag till exempel behöver veta att dagmarshornen försvann från Cadillacmodellerna efter år 1959? Ja, där ser ni, jag har bläddrat i tidningarna och snappat upp ett och annat!

Till all tur köpte jag en helt annan sorts tidning när jag rusade in i mataffären igår på eftermiddagen innan vi kom hem.
Och om ni tror att det var det där med Sticka, som fick mej på fall, glöm det. Det var faktiskt det där med bullarna. Jag ser framemot att bli lite huslig av mej, någon gång i framtiden... Tills vidare nöjer jag mej med att njuta av de middagar morfar i huset serverar mej.

Ha nu en riktigt skön lördagskväll!

Inga kommentarer: