onsdag, september 06, 2017

För snäll

- Vaaaa, du e int klok! Stäng av den där, morrade morfar i huset tidigt i morse då jag satte igång hushållsassistenten.
- Nä, jag måste baka. Det är min mötestur idag.
- Int behöver du. Du är alldeles för snäll, fortsatte han att stöna.

Nå, det må vara hur som helst med den saken, men före halvsju var jag uppe i morse och hann få ihoprört till en kaka. Jag fixade också ostmackor på äkta finskt rågbröd med Karelia ost från Valio, inhemsk gurka, samt sallad och basilika från Robbes lilla trädgård. Och han hade ju fint besök idag!

Hallonkakan hade god åtgång och vad är bättre som det? Det här finns kvar i vårt kylskåp, men det tänker jag inte äta mera ikväll. För min del gäller det att stupa i säng. I morgon blir det en låååååång dag med undervisning på tre olika ställen och mitt på dagen skall jag dessutom undervisa både på engelska och finska. Inte precis det lättaste ska jag säga. Som vanligt är jag lite tom i huvudet vad gäller kursförberedelser. Dags- och kvällskursen är klara, men vad ska jag ha imorgon på morgonen? Har en övning uppkopierad, men sedan då? Hoppas att jag kommer på någonting bra i natt.

Idag på dagen kändes det för övrigt, som om jag kommit in i dataundervisningen igen efter sommarpausen. Lite förvånat kunde jag konstatera för mej själv att jag kan ju! Och framförallt, jag kommer ihåg! Bra så, för imorgon startar jag upp två nya kurser igen. Blickar jag framåt mot nästa vecka så... ja då ska jag starta upp sju nya kurser! Jag vet att många deltagare gillar kortkurser, men för oss lärare blir det lite jobbigt. Hela tiden nya grupper och nya kurser, som ska startas... Men gissa vad? Jo, det är superduper härligt! Alla trevliga och vetgiriga människor, som jag får möta. Verkligt tacksam för det.

Ha nu det riktigt bra och förlåt på förhand, men det kommer inte att bli blogginlägg dagligen nu hur gärna jag än skulle vilja skriva. Arbetstakten är för hård! Och nu, nu ska jag bums gå och lägga mej, så jag orkar imorgon.

Inga kommentarer: