lördag, november 04, 2017

Inte riktigt klok

- Ska vi stiga upp nu, frågade jag förväntansfullt i morse klockan fem.
- E du inte riktigt klok, morrade morfar i huset från sängbottnen, stönade och vände ryggen till.
Höh, jag var ju pigg, som en mört och vrålhungrig. Men snällt gav jag mej till tåls och slumrade till på nytt och drömde superkonstiga drömmar innan jag strax före klockan åtta slog upp mina gråblå igen. Och då var det minsann hög tid att stiga upp ur bädden. Jag var pigg, som en mört och full av energi.

Men riktigt klok är jag nog inte och det borde ju morfar i huset ha koll på.
Igår kurvade jag via stora varuhuset mellan grannstaden och hemstaden, då jag var på hemväg från jobbet. Jag pinnade på med god fart och höll stadigt i kundvagnen. Stirrade stint på min handlingslista och försökte att inte alls se vare sig till höger eller vänster, men...

 ... det är lättare sagt än gjort! Plötsligt hade jag kommit jämsides med stora förmånliga garnkorgen och mina fötter började släpa på ett konstigt sätt. I högra ögonvrån såg jag nånting rosa och tvärnitade förstås. Och det skulle jag nog inte ha gjort, för helt plötsligt hoppade det här nystanet i min kundvagn! 100 g, tur att det fanns endast ett med den här färgen.

Självklart måste jag ju bara gräva lite, pytte lite i den där garnkorgen och hittade då de här fem övergivna nystanen med Kajo-garn, 500 g.

Och dom här två Nalle garden-nystanen såg så ensamma ut, så de fick också åka hem till mej, 200 g! Och nej, alltså, jag är inte riktigt klok! Jag håller helhjärtat med morfar i huset. Jag skulle ju bara ha gravljus, kattmat och toapapper...

Så vad lär vi oss av detta? Jo, släpp inte iväg mej och handla efter jobbet på tom mage, för då vet man aldrig vad jag hittar på att köpa!

Dagens energiskov har jag kanaliserat i tvätt och ifyllande av vårterminens kalender.
Kreativt arbete, som tog lite tid, då jag kollade och dubbelkollade. Men nu borde allting vara rätt. Tror ni att jag lyckas klämma in åtminstone tre kurser och en föreläsning till i kalendern?

Jag har också äntligen fått alla trådändar fästade i koftan samt fem knappar isydda. Inte illa! Och nu, nu skulle jag vilja virka nån liten grej innan jag tar itu med en UFO, alternativt stickar en tröja till.

I natt var det fullmåne. Kanske det var den som påverkade min tidiga väckning i morse?

Månen lyste ikapp med vägbelysningen.

Idag har vi istället haft solregn. Häftigt, men vet inte om det syns så bra på det här fotot.

Till kvällens program hör ett besök på kyrkogården för att tända gravljus. Jag känner mej inte riktigt hågad att ge mej ut i snålblåsten och regnet. Morfar i huset påstår att det går nog bra med en sydväst på huvudet. Dock kan han inte precis säga vart den gula skyddande huvudbonaden har försvunnit.

Ha nu en riktigt skön lördagskväll!

Inga kommentarer: