måndag, mars 07, 2022

Tappat kontrollen

I morse skulle jag ha kunnat njuta av en skön sovmorgon, för jag ska inte vara på jobbet i västra grannstaden förrän på eftermiddagen. Sen blir det jobba av ända till halvsju på kvällen.
Men, dubbelmorfar har så svårt att smyga på morgnarna. Han smäller i dörrarna, står och pratar högt utanför sovrumsdörren osv., osv. Eftersom jag redan känner honom och är van, så lade jag mej redan klockan 23 igår kväll. Jag blev alltså inte så där jätteirriterad när jag vaknade till hans slamrande. Jag hade ändå fått sova mina sju timmar, tack för det.

I lördags för en vecka sedan kände jag mej rätt upphängd och nedsläppt. Lite låg, som svenskarna skulle säga. Sportlovet sjöng på sista versen och de blåa herrsockorna var lite tråkiga att sticka. Så jag slösurfade omkring lite. Jag borde inhandla en ny vårrock, för den jag har är utsliten och över 20 år gammal. Och då får man ju nog lov att köpa en ny, inte sant?

Men det var svårt, ack så svårt  att hitta den modell jag ville ha i rätt storlek och färg. Dessutom så har jag inte köpt rock på nätet förut, så jag var jätteosäker på vad jag borde titta efter. Hur det nu var, så vinglade jag iväg till Lankamaailma istället. Och så såg jag trånande på den där uggletröjan. Och mitt i allt hade jag tappat kontrollen totalt! Garnet till tröjan var ju nedsatt och så efter en halvsekunds funderande lämnade jag in en beställning. Hjäälp! Det är farligt att sitta ensam framför datorn med hela världen öppen framför sig.

Redan i tisdags väntade de här nystanen på mej i postens paketautomat i stan. Mycket snabb leverans om ni frågar mej.

Först i onsdags hann jag efter min garnpåse. Och det bästa av allt, jag lyckades smuggla in den i huset utan att dubbelmorfar fick syn på den! Tror att han skulle ha blivit galen om han vetat att jag ökat på garnlagret ytterligare och framförallt att jag tänker sticka en oktröja åt honom. Stackars karl. Har ni medlidande med honom?

Eftersom det var erbjudande på just sockgarn, så tänkte jag att jag kan passa på och prova på Majagarnet också. Här ser ni alltså nu två par sockor.

Jag beställde också rundstickor eftersom mina tycks försvinna spårlöst nånstans. Visst ska man ju alltid sätta tillbaka stickorna därifrån man tagit dem och inte lämna dem i bottnen på nån projektväska. förresten, hur förvarar ni era rundstickor? Har ni något bra tips?
Jag gillar att de är färgkodade så att man direkt ser att de blåa stickorna är nummer 4 och de övre stickorna nummer 3½.

Och se på sjutton, KnitPro stickorna har ett års garanti. Det visste jag inte. Nu gäller det att ha dem i hård användning!
Förstås hittade jag rundstickor häromdagen då jag letade efter annat. MEN de var i grovlek 4½ och uppåt, så jag behövde faktiskt de här nya stickorna.

Och så det där lilla extra som gör mej så glad. Människan, som har packat min beställning har tagit sig tid att skriva Tack (Kiitos) för hand på forsedeln. Sånt värmer.
Och nej, det här inlägget är INTE sponsrat av Lankamaailma. Dom känner nog inte ens till min blogg, så...

Jag placerade alla tröjgarnen i den här kassen, så att jag hittar dem alla på en gång då jag behöver dem. Kassen köpte jag egentligen för att ha till böcker eftersom Muminpappan ligger i hängmattan och läser en deckare.

Tyvärr har jag inte kommit över mitt beroende av Allers A-korsord ännu, så det blir till att köpa en tidning varje vecka. Är det ett beroende jag borde jobba bort?

I tidningshyllan hittade jag en nyutkommen Stick&virktidning och den fick också följa med hem från mataffären i onsdags.

Igår var jag också iväg till stan. Var tvungen att bunkra upp lite inför den här veckan.
Tyvärr kom jag hem med ytterligare tre nystan garn. Det lila ska bli spetsstickade sockor. Måste liksom få prova på om jag klarar av sådan stickning. Pink är alltid bra att ha, ifall M skulle få för sig att beställa nånting. De här nystanen fick man till specialpris från stora varuhuset förra veckan. Nu har de tre nystan Nallegarn för ett förmånligare enhetspris. MEN nu ska jag verkligen INTE ha mera garn. Eller hej, vänta nu, jag skulle ju behöva bomullsgarn...

Önskar er en fin ny vecka! 











Inga kommentarer: