söndag, mars 06, 2022

Ett par alldeles vanliga herrsockor

Ute färgar solnedgången himlen i fantastiska färger. De ändrar för varje sekund och är ett mycket bättre skådespel än tv. Här inne har diskmaskinen surrat färdigt, men tvättmaskinen går ännu. Jag anser att mitt hushållsjobb är över för idag. Och till all tur har jag mat över från dagens middag, så det finns att värma åtminstone i morgon. Hoppeligen också på tisdag.

I morse fick jag färdigt ett par alldeles vanliga herrsockor:

Modell: Herrsockor basmodell, nr 11 i tidningen Sukat & Neuleet från 2019
Garn: Nalle från Novita
Åtgång: 88 g
Strumpstickor: Nr 3

Det blev lite spännande på slutet, skulle garnet räcka?

Jodå, garnet räckte! Men jag var minst sagt förbryllad, för i mönstret stod det att det behövs 150 g garn! Så jag hade ju köpt två nystan. Ville ju inte riskera att bli utan garn i ett kritiskt skede. Men vad ska jag göra nu med det där nystanet, som blev över?

Bläddra i den här socktidningen och se om jag hittar ännu ett  mönster att sticka? Hmmm, fast jag kanske skulle göra någonting annat i stället? Virka lite? Nånting, som snabbt blir färdigt? Egentligen borde jag ta itu med det där lila börjandet, men...

Kolla, det var färgfel i garnet. Men i det här läget, så börjar man nog inte sända in nån reklamation, eller hur? Sockan är ju redan långtgången.

Lite småtråkig stickning, men ack så skönt i morse att endast ha fyra garnändar att fästa! Jag lovade ju mej själv att inte börja på sådan där mönsterstickning igen...

Dubbelmorfar tittade knappt på sockorna då jag gav dem åt honom. Och det värsta av allt, han sa att han inte behöver sockor längre. Snyft. Min besvikelse är stor. Han provade inte ens om sockorna passar! Och vet ni varför? Jo, han sa:
– Int kan jag sätta de där nya sockorna på mina smutsiga fötter.
Nåväl, det kan man ju förstå, men tycker ni inte att han ändå borde ha visat lite glädje och tackat för sockorna? Han kunde väl ens ha låtsas bli glad? Jag tappar ju både stickglädje och inspiration med mindre.

Önskar er en skön fortsättning på söndagskvällen!






Inga kommentarer: