fredag, november 11, 2022

Dagens lön

Hur kan en fredag i november ta slut så fort? Är det för att jag sovit bort hela morgonen? Eller är det för att jag har haft roligt hela dagen?
Nå, som straff, sitter jag nu här på fredagskvällen och måste faktiskt jobba lite på datorn. Jobba med sånt, som jag inte hann med tidigare idag. En hel del annat inom hushållet, som borde göras är också ogjort, men strunt i det. Huvudsaken är att den här grå novemberdagen har varit fin, inte sant?

Bra saker idag:

  • Sov ända till klockan halvtio i morse och det var riktigt, riktigt skönt. Visserligen var jag uppe och tassade vid halv sjutiden, men beslöt att ligga en liten stund till och så somnade jag! Och jag drömde så bra drömmar. Nu skulle jag faktiskt ha ett färdigt filmsynopsis. Tycker ni att jag ska kontakta Klaus Härö?

  • När jag steg upp var jag ensam i huset med våra två katter. Så skönt med tystnaden, ingen tv som malar på om kriget i Ukraina, analyser från mellanårsvalet i USA eller krisen inom vår regering. Allt det där eländet, som jag vill slippa genast på morgonen och det som bisin min tycker är så viktigt, så viktigt.

  • Eftersom jag var sent igång, så kunde jag kombinera frukost och lunch till en mager och minimal brunch!

  • Mitt på dagen åkte jag iväg till grannbyn och fick umgås med världens absolut underbaraste människa, Lillan! Mamman skulle iväg på kultur och roligheter och pappan hade bland annat jobbet att sköta, så då fick farmor rycka in. Och vi hade riktigt, riktigt roligt med Lillan. Vi lekte med en boll, dinosaurie, giraff, elefant, liten ko osv. osv. Emellanåt undersökte hon noggrant sin omgivning och hon skulle nog gärna vilja ta sig framåt där hon står på knä och händer och gungar fram och tillbaka. Men hur det nu kommer sig, så slutar det alltid med att hon liksom far bakåt istället för framåt.
    Riktigt lycklig blev hon då husets katt kom in, för han kom fram till oss och lät faktiskt Lillan klappa lite grand. Då utstötte hon sitt lyckoskri och katten hoppade till. De facto var han nog mer intresserad av mej och den kattdoft jag hämtade med mej.
    Att få vara tillsammans med Lillan är ren och skär lycka. Och stor, stor kärlek.

  • Lillans pappa bjöd på middag bestående av ris och supergod kycklinggryta/sås. Mums och tack!

  • Med mej hem fick jag två burkar av den här drycken, som har tillverkats i detta land sedan 1952. Det var liksom dagens lön. Inte för att jag ens behöver lön. Hur skulle jag det, när redan det att få hålla Lillan är så belönande, hennes bubblande gensvar, vackra leende och hennes iver då både fötter och händer viftar ivrigt medan jag sjunger barnsånger så som Var bor du lilla råtta.
    Jag gav den ena burken åt äldsta sonen. Min egen burk sparar jag till i morgon då det är årets gråaste dag!
Nu ska jag jobba vidare innan det är dags att krypa ner mellan lakanen. I morgon är det rätt tidig väckning, som gäller inför spanska kursen. Och jag har inte ens gjort läxorna ännu! IIIK! Får väl plugga hela natten?

Önskar er en riktigt skön lördag. Njut av den utlovade värmen och livet med för den delen!

Inga kommentarer: