måndag, maj 04, 2009

Färdig - Valmis

Så glad, så glad jag är. Fick sjalen färdig på valborgsmässoafton. Ingen kunde varit lyckligare än jag. Men svår är den att fotografera. Idag hade jag med den till jobbet för att få höra:
- Åååh och va' fin osv.
Här hemma har karlarna mest fnyst åt mig.
Det här rosa projektet har varit intressant och givande, men också krävande. Man kan liksom inte sticka mönstret och samtidigt umgås eller se på tv. Det låter sig inte göras. Man måste koncentrera sig på var i mönstret man befinner sig i.
När den var färdig tänkte jag: Aldrig mer. Men nu småningom kan jag igen tänka mig att med något annat tunt garn testa hur mönstret då ser ut. Borde kanske kvista över till Tallinn efter garn?Den här sjalen är stickad av Sirdars garn Blur with kid mohair, 234 g. Ett garn som går att tvätta i 30 grader. Det var det enda garn jag råkade ha hemma i lager när jag började sticka på sjalen den 18.3.2009. Men jag kommer ju att använda sjalen och då är det bra att den är lätt att tvätta. Stickorna jag använde är nr 3½ Knit Picks Harmony med en lång kabel. Måste säga att det stickpaketet verkligen var en bra investering.

Trots en hel del UFO:n var jag lite vilsen första maj då jag plötsligt inte hade något stort och intrikat jobb för händer. Jag satte t o m upp en ny stickning i akt och mening att få några varv gjorda på 25 års kalaset i Ekenäs. Men hur det nu var fegade jag ur totalt och vågade inte alls ta fram min stickning.
I lördags 2.5 satte jag igen upp en ny stickning. Det är inte klokt. Jag borde ju sticka bort allt det ogjorda först. I söndags, dvs igår var jag på jobb. Var vakt på vårutställningen. Då hade jag första majstickningen med mig. Men jag hann inte med många varv eftersom det fanns så många intressanta personer på besök och mycket hantverk att diskutera.
En av besökarna yttrade:
- Lyckliga människor, som får se sina händers verk.
Och det kan jag hålla med om. Titta bara på min sjal. Visst blir man lycklig?Vappuaattona sain vihdoin huivini tehty. Jos itse saan sano, se on kyllä niiin ihana että... Malli oli vaativa mutta työ palkitseva. Lankana: Sirdarin Blur with kid mohair 234 g. Puikot Knit Picks Harmony no 3½.

5 kommentarer:

Smycka sa...

Urtjusig sjal! Jättevacker! Bra jobbat! Kram Ulrica =o)

Inge sa...

Tack, tack! Jag måste säga att det var värt besväret att sticka den. Jag har lärt mig massor och jag trivs också bra i sjalen. Och jag är mäkta förvånad över att jag verkligen stickade den till slut! Att jag lyckades med sjalen har gett mig flyt och självkänsla. förvånat konstaterar jag att jag visst kan om jag vill!
Om jag hittar något tunt ljuvligt garn tror jag att jag försöker mig på mönstret på nytt. Men en sak lärde jag mig i alla fall, att alltid ha en enklare stickning på gång, en som man kan ta med sig.

Anonym sa...

Vilken snygg sjal. Var har du hittat mönstret till den?

Mvh
Madde

Anonym sa...

Vilken snygg sjal! Var har du hittat mönstret till den?

Hälsn
Madde

Inge sa...

Tack! Mönstret hittar du om du klickar på bilden till höger där det står Vernal Equinox Shawl Surprise. Då kommer du till Lankakomeros blogg och hos henne hittar du en pdf-fil med mönstret på engelska. Lycka till!