torsdag, maj 21, 2009

Min första någonsin - Ensimmäinen ikinä

Jippiii! Äntligen är jag färdig med Susie's Reading Mitts från Pulsklubben -09. Det var april månads mönster. Lite sent ute är jag, men det finns så mycket annat som kräver tid nu just...
Detta var första gången någonsin, som jag stickade enligt engelsk mönsterbeskrivning och tänk jag klarade det! Kul, nu kan man börja ge sig i kast med lite mera invecklat än YO, k2tog, knit och purl. Svårast var det med förkortningen sm, som jag till sist kom fram till att betydde "slip the marker". Ja, ja det är inte lätt med allsköns förkortningar, men det är roligt att sticka.

Jag använde 70 g av garnet Smart av Sandnes och strumpstickor nr 3. Snyggt, va? Tror ni att mottagaren vill ha dem?
Mina första fingerlösa kan beskådas på Stafettkarnevalen i Helsingfors imorgon! :) Svägerskan är så nöjd över dem och använder dem hela tiden. Det är bra tycker jag.

Ensimmäinen kerta englanninkielinen malli. Onnistuin ja nyt olen taas vähän viisaampi ja tiedän mitä YO, k2tog, knit ja purl tarkoittaa. Saa nähdä jos vastaanottaja tykkää näistä?
Lankana Sandnesin Smart 70 g ja sukkapuikot no 3.

4 kommentarer:

Mikaela sa...

De ser ju jättefina ut! Väldigt vacker färg... Jag har nyss fört mina barn till bussen som ska ta dem till Helsingfors och Stafettkarnevalen... Ha en bra dag!

Inge sa...

Tack! Färgen gillar jag med. Synd bara att den har utgått. Jag tycker att garn och färger ändrar så snabbt att jag knappt hinner med. Livscykeln är på tok för kort.
Är ledig idag. Det är riktigt skönt. Men jag måste iväg till Lovisa (7,5 km härifrån) och bunkra upp. Nästäldsta sonen med sambo kommer på besök ikväll och han vill grilla.
Ja och så måste jag städa och krafsa lite i rabatten. Oklokt nog har jag till frukost bläddrat i mönstertidningar. :)

Smycka sa...

De blev jättefina tycker jag! En härlig färg också.

Kram
Ulrica =o)

Inge sa...

Tack Smycka! Dottern fick dem i fredags och hon blev jätteglad. Hon gillade också färgen och de passade precis till hennes hand.