lördag, april 04, 2009

Man tager vad man haver...

... sa Kajsa Wargh på sin tid. Så fick jag göra när jag skulle sticka mars månads pulsvärmare, Polka Dot Mitts, för jag hade inte garnet ifråga hemma. Det fick bli ett gammalt nystan Nallegarn, mörkblått och till bollarna använde jag 14 g av Kattens mohairgarn i en aprikosfärgad nyans. Det blev riktigt bra kontrast. Men tyvärr tog garnresten slut och för sista bollraden fick jag ta 2 g av Kattens Nocturne. Kan ni se om det är på vänstra eller högra exemplaret, som jag skarvat i? :)
Idag har jag äntligen hunnit fotografera alstren. De är kanske inte världens finaste, men jag är mäkta stolt. Egentligen skulle jag nu vilja höra rungande applåder och bravorop! :) Jag har inte stickat vantar sedan jag gick i folkskolan, undantaget babyvantar utan tummar för sisådär 27 år sedan.
De här puslvärmarna är alltså rena rama underverket. Att både höger och vänster blev färdiga är ett mirakel. Vanligtvis brukar bara ena exemplaret bli färdigt och det andra brukar bli på hälft. Och det konstigaste av allt; Jag stickade med strumpstickor nr 2!!! Kan ni tänka er mina stora grabbiga nävar med så tunna stickor? Nä, knappt jag kan det heller. Men jag klarade det. Och tänk att jag t o m hade så klena stickor hemma!
Pulsvärmarna skall bli en födelsedagsgåva. Hoppas mottagaren uppskattar presenten. Mina nyinförskaffade etiketter kommer dock inte att pryda insidan av den här stickningen! :)
Tänään sain vihdoin kuvan otettu maaliskuun kämmekkäistä. Olen niin ylpeä tästä saavutuksesta, koska en ole tehnyt lapasia ollenkaan aikuisena. Kansakoulussa tietysti yritin, mutta yleensä en osa tehdä kahta samanlaista.
Lankana vanha Nallekerä, siinähän lukee Rondo. Nykyään sehän on Novitan. Palloihin jämälanka Kattens Mohairista 14 g. Se pääsi loppumaan. Muuta ei ollut paitsi Kattens Nocturne, mistä piti käyttää vielä 2 g että viimeinen pallorivi tuli tehty. Puikot no 2.
Näistä tulee synttärilahja. Toivottavasti saaja tykkää niistä.
Nimikointinauhaa (ostettu helmikuussa) en kuitenkaan laita niihin! :)

4 kommentarer:

Sanna sa...

Vilka mysiga Polka dots. Lite nalle Puh över dem. De blev jätte fina!

Inge sa...

Tack! Min svägerska fick dem idag lite försenat till sin födelsedag. Hon blev stormförtjust och tänker använda dem när hon cyklar. Dottern som har födelsedag om en vecka vill ha likadana men i svart med rosa bollar. Undrar om jag ids...

kajsastina sa...

Jättefint med de engelska vantarna, men de är för svåra för mig, lså nu undrar jag: var hittar jag mönstret till de prickiga fingerlösa vantarna!
lika roligt varje gång att se dina alster!
kram

Inge sa...

Tack Kajsastina. Bloggen där mönstret fanns på är tyvärr stängd. Iinu heter hon som har gjort mönstret både på finska och engelska.
De engelska vantarna/pulsvärmarna var nog inte svåra att sticka för jag klarade ju av dem! :)