fredag, juni 05, 2009

Grisen i säcken - Jämälangat vaihto

Igår då jag sent omsider kom hem från jobbet väntade en spännande försändelse på mig. Det var Grisen i säcken-bytet, som jag anmälde mig till i maj, som nu verkställts. Med stor spänning rev jag upp jiffy-påsen och där hittade jag de här garnerna:
Undrar vad jag kan hitta på att göra av dem.

På hemvägen från arbetet igår var jag tvungen att köra via Tokmannikedjans Robin Hood i Gammelby. Våra katter behöver, konstigt nog, ständigt kattmat. I Robin Hood finns en hel hyllsektion med Novitas garner och en stor korg för garn med röda lappar. Jag försöker alltid ha skygglappar på och sprinta förbi den där sektionen. Nu just behöver jag inte garn. Här finns redan hur mycket som helst att skapa olika alster av.

Igår var jag trött och hungrig och min karaktärsfasthet var lika med noll, så där gick jag och rörde vid garnnystanen. Lyfte något av dem och studerade lite närmare och lade pris, färg och sort på minne. Tog inte ett enda nystan från hyllsektionen. Kände mig verkligt stolt och glad och skulle precis störta förbi den där stora förmånliga korgen när jag tvärnitade så det gnisslade i shoppingvagnens hjul.
Tänk om där fanns något för mig ändå. Bäst att kolla. Jodå, där fanns Bambu och Mambo och Malibu med flera. Färgerna på en skala från lila till beige. Men nej, jag skall ju inte köpa garn, inte ha mera garn, inte köpa garn...

Längst nere i den stora korgen hittade jag en spole Red och en spole Silver. Nappade dem åt mig med tanke på att de kan vara bra att ha i december. Kostade 2,80 €/25 g.Idag ångrade jag mig, inte för att jag köpte de där två spolarna. Nej, men för att jag inte grävde efter flera. Har kommit på en massa bra idéer till julklpappar av de där glittriga garnen.
Tur att jag har haft så mycket att göra idag på min lediga dag, så jag inte har hunnit ta mig en ny tur till Gammelby! :)

Eilen kun tulin kotiin täällä odotti pieni yllätys. Jämälanganvaihto (Grisen i säcken) oli tuonut paketin Ruotsista. Nyt on vaan mietittävä mitä jämälangoista tehdään.
Eilen kotimatkalla kävin Robin Hoodissä. Siellä on koko hyllysektio täynnä Novitan lankoja. Yritän aina kiertää sitä nopeasti. Mutta eilen olin nälkäinen ja uupunut ja kävin hiplaamassa niitä lankoja. En toki ostanut niitä, mutta yhtäkkiä löysin itseäni penkoamassa halpakorissa. Alle Bambu, Mambo ja Malibu oli Red ja Silver. Oikeastaan minä en juuri nyt tarvitsen enemmän lankaa. Ainakin luulen niin. :) Mutta eihän lankoja voi olla liikaa? Vai voiko? :)
Ostin yhden Red ja yhden Silver eilen. Maksoi 2,80 €/25 g. Ajatelin että kohta on taas joulu. Tänään olen keskinyt vaikka mitä, mutta nyt minulla on liian vähän Rediä ja Silveriä. Pitäisiköhän lähteä Robin Hoodiin uudestaan? :)

Inga kommentarer: