torsdag, juni 18, 2009

Tre på en gång - Kolme

Måndag 22.06.2009 Maanantai

Försökte få iväg det här inlägget i torsdags före midsommar, men nätet låg nere och senare på kvällen hann jag inte syssla med datorn. Vänstra framstycket har enbart ett fyrtiotal varv kvar innan också det är färdigt. Men idag skall jag ut på äventyr så stickningen får vänta...

Tre på en gång är åtminstone två för mycket för mig. Ibland undrar jag om inte en enda också är för mycket. :) Jag håller alltså på med tre stickningar på en gång och det är jobbigt att välja och prioritera. Allra helst skulle jag vilja sticka på lisösen som jag började på för en dryg vecka sedan.
Men i morse, på min första semesterdag, fick jag för mig att jag bara måste få den där tröjan, jag började på sista januari i år, färdig. Högra framstycket var ju nästan färdigt då jag fick sätta igång och riva upp. Och sedan stannade den stickningen av, för jag började fundera på om mottagaren överhuvudtaget uppskattar min gåva.

I morse tog jag alltså itu med den stickningen och visst är det bra mycket roligare än att städa. Och jag klarade det sista upprivna varven utan att tappa en endaste maska och jag fick t o m högra framstycket klart. Här ligger det med vattenpärlor på sig. Nu återstår endast det vänstra framstycket och sedan det trista monteringsarbetet. Om det inte vore för flätmönstret på tröjan skulle det ju gå snabbt med åttans stickor.
Kolme eri projektia, enkä oikein tiedä mitä neuloa milloin... :)
Tänään on ensimmäinen lomapäivä ja nousin jo 5.30 että ehdin käydä lenkille jag tietysti neuloa vähän. Sininen villatakki-projekti etenee pikkuhilja, vain vasen etukappale enää puuttuu...

Inga kommentarer: