torsdag, april 08, 2010

Årets andra julklapp - Jo toinen joululahja

Här är det inte bara fart på virknålarna utan också på stickorna. Nåja, kanske ändå inte för det tog mig nästan en månad att få ihop till ett par sockor. :) Men i tisdags fick jag alltså årets julklapp nummer två färdig, ett par damsockor. 


Modell: Helt vanligt grundsockmönster i damstorlek. Finns på baksidan av Nallegarnets banderoll och på Novitas hemsida. Finns också i Novitatidningen t ex Kevät 2006 modell nr 12
Garn: Nalle Kukkaketo Sinikello från Novita, färg nr 831
Åtgång: 86 g
Stickor: Strumpstickor nr 2½ och 3
 
Katsos tätä, jo toinen joululahja on valmis. Ihanaa, ei tule joulustressiä ollenkaan. :) Kesti vain kuukauden saada näitä valmiiksi. Hyvä siis että olen ajoissa. :)
 
Malli: Ihan tavalliset sukat. Ohje löytyy esim Novitan kotisivusta tai Novitalehdestä Kevät 2006 malli 12
Lanka: Novitan Nalle Kukkaketo Sinikello väri no 831
Menekki:86  g
Puikot: No 2½ ja 3

4 kommentarer:

kajsastina sa...

Visst är det kul att sticka! Har just stickat klart ett par herrsockar, fast de stickas med nr 4. Det är ett danskt garn, Strompegarn, som också randar sig självt. Jag skulle nu vilja pröva på att sticka en kofta tillmig själv till nästa vinter - har ju tränat på sockar i ett år nu.
Det kanske är för jobbigt, om man är ovan.,
Tack för din trevlliga blogg!

Inge sa...

Tack för kommentaren. Det är faktiskt roligt att sticka. Önskar att jag hade många fler timmar i dygnet för att hinna med både jobb och stickning. Jag tror nog att du klarar av en kofta om du nu tränat på sockor i ett år. Om det finns ett stickcafé och du har möjlighet att besöka det brukar man kunna få hjälp där. Likaså brukar personalen i garnaffärer vara hjälpsam. Annars kan man ju alltid fråga här på bloggen eller kolla på t ex youtube. Men de instruktionsvideona går oftast på engelska. Jag funderar också på att sticka en tröja/kofta, men få se om och när det blir av.
Lycka till med ditt koftprojekt!

Gittan sa...

Det är så roligt att sticka sockor,och spännande är det när garnet har olika färger det blir olika randningar hela tiden.
Ha en trevlig helg/Gittan

Inge sa...

Ja, det är härligt att det finns så ljuvliga garner numera.