fredag, april 30, 2010

Maskfantast

I tisdags hann jag faktiskt till stickcaféet i Lovisa. Det är som att besöka en oas. Flitiga händer skapar allt från sockor till tröjor och sjalar. Samtalet flyter. Inget är för stort eller för smått att diskutera. Nu just är alla rörande eniga: Det är synd om prinsessan Madeleine och hon gjorde helt rätt när hon bröt förlovningen.
Här finns damer i alla åldrar och modellerna som skapas varierar. Stickcaféet brukar besökas av en yngre dam. Hon är en sann maskfantast. Hon hittar garn, stickar och vet inte från början riktigt vad det skall bli. Hon prövar nya sticktekniker, som hon lärt sig på stickcaféet och skapar de mest fantastiska alster. Ett mycket spännande sätt att sticka på. Ett sätt som jag inte skulle klara av. Jag är för lat. Tycker det är så skönt när någon annan har räknat ut hur många maskor det skall vara, hur långt man skall sticka och när man skall öka respektive minska. Låt vara att jag kan ha egna idéer, men jag vill liksom ha någon stomme att hålla mig till. Skulle nog inte få någon styrsel på mina verk annars. Knappt jag får det nu ens! :)
Men visst skulle det vara härligt att vara en maskfantast..

En RIKTIGT TREVLIG VALBORG på er allihopa.

HAUSKAA VAPPUA KAIKILLE!

2 kommentarer:

tankar från mitt fönster sa...

Kul att unga kvinnor och också män för den delen stickar.
Jag hoppas du har haft en skön Valborgshelg med mycket stickande.
kram
/Ulla

Inge sa...

Ja, det är jätteroligt med alla stickentusiaster.
Tyvärr har jag varit sjuk under helgen och missat nästäldsta sonens kalas och inte heller orkat sticka. Har drabbats av ett rejält förkylningsvirus som gjorde att jag tappade rösten totalt.
I dag var jag första dagen på jobb. Och steg upp före klockan sex för att hinna sticka lite innan jag skulle iväg.